Ce sunt constructiile metalice?

Constructiile de orice tip au menirea de a satisface doua cerinte principale din care deriva in mod automat celelalte solicitari: satisfacerea confortului si atingerea exigentelor de siguranta. Gama de constructii metalice este una variata si include toate tipurile de constructii care au ca baza structura metalica.

De asemenea, o structura metalica poate asigura caracterul portant al unei cladiri, iar aceasta va suporta mult mai bine sarcinile la care cladirea va fi supusa ulterior. Cand vine vorba de constructii metalice, acestea au ramificatii in toate domeniile de activitate, incepand de la cel casnic care este destinat uzului propriu si terminand cu cel industrial ori agro-zootehnic.

Asadar, putem vorbi despre case de locuit pe structura metalica, unifamiliale sau cu regim multiplu, despre hale industriale ce sunt destinate spatiilor de productie, dar si despre re grajduri, silozuri sau hambare care au ca structura de rezistenta o structura prefabricata din metal.

Cand vorbim despre constructii metalice ne referim la structuri usoare a caror greutate este foarte redusa, iar folosirea lor aduce multiple beneficii.

Cu siguranta acesta este si motivul pentru care din ce in ce mai multe astfel de schelete metalice pot fi vazute pe santierele din tara. Cel mai mult de castigat au constructiile civile, deoarece acestea au proprietatea de a oferi un grad sporit de siguranta si confort.

Asadar, constructiile metalice sunt un real ajutor si atunci cand vine vorba despre realizarea unor detalii constructive sau arhitecturale mai delicate.

In aceste cazuri, betonul nu ar putea sa faca fata. Cand ne referim la industrii, constructiile metalice adus si ceva in plus. Nivelul solicitarilor in mediul industrial este mai ridicat decat in cazul constructiilor obisnuite, de aceea folosirea otelului este foarte importanta, acest element oferind mai multa siguranta in exploatare decat ne putem imagina.

In agricultura si zootehnie

In cazul agriculturii si al zootehniei, structurile metalice au menirea de a protejeza mult mai bine elementele pe care acestea le gazduiesc. Constructiile cu structuri metalice combina foarte armonios eficienta cu rapiditatea pentru realizarea halelor metalice sau agricole.

Acestea sunt realizate din structuri metalice usoare sau zincate care se caracterizeaza printr-un grad inalt de flexibilitate care ofera posibilitatea de creare a unor spatii interioare adaptabile pentru orice situatie. In privinta tehnologiei utilizate, structura usoara se refera la alcatuirea structurii din profile din tabla zincata formate la rece.

Acest tip de structura este perfect compatibil cu incarcarile specifice tarii noastre, dar si cu normativele aflate in vigoare. Structurile metalice clasice sunt structuri tipice ce sunt realizate din profile metalice si table groase. Profilele metalice sunt din gama europrofilelor de tip IPE, HEA si HEB.

Constructiile metalice se monteaza direct pe santier prin imbinarea suruburilor, iar structura care sustine inchiderile, peretii sau acoperisul este constituita din profile subtiri ce sunt din tabla zincata.

Leave a reply:

Site Footer