Ce se intampla daca incarci bateria de la un incarcator mai puternic decat cel original?

Ce se intampla daca incarci bateria de la un incarcator mai puternic decat cel original?

In momentul in care iti cumperi un smartphone, indiferent de faptul ca iti alegi un model iPhone 7 sau ca iti alegi un smartphone de la un producator oarecare de pe piata, daca iti cumperi produsul direct nou, de la magazin, acesta vine la cutie impreuna cu un incarcator iPhone 7 daca tot am dat acest telefon exemplu, sau cu incarcatorul orginal, plus castile.

Trebuie insa mentionat faptul ca exista posibilitatea sa iti cumperi un smartphone nou, iar incarcatorul sa se deterioreze de la un anumit moment dat, sau se poate sa pierzi incarcatorul, iar pentru asta va trebui sa iti alegi un alt incarcator.

Atunci cand discutam despre incarcatoare pentru smartphone, trebuie sa mentionam faptul ca de cele mai multe ori, discutam despre acele incarcatoare cu mufa USB si anume incarcatoarele Mirco USB sau Type C, in momentul actual.

Tensiunea de incarcare standard este de 5 volti, iar acest lucru inseamna automat faptul ca orice telefon mobil se poate incarca folosind orice tip de incarcator, atata timp cat incarcatorul functioneaza si furnizeaza amperaj destul.

In situatia in care discutam despre dispozitive care au baterii mari de tot, in conditiile in care nu se foloseste un incarcator destul de puternic, exista sanse ca incarcarea sa nu functioneze deloc, pentru ca amperajul minim necesar pentru ca incarcarea sa se produca trebuie sa fie mai mare decat cel furnizat de incarcator.

Daca vei incerca sa iti incarci un smartphone care are o baterie foarte mare, si vei dori sa il incarci prin intermediul portului USB al laptopului sau al calculatorului, sunt sanse foarte mari ca incarcarea sa nu aiba succes.

In schimb, in conditiile in care vei conecta un incarcator lenes la un smartphone invatat sa se incarce de la un curent mai puternic, atunci singura problema pe care o vei putea intalni, va fi aceea ca incarcarea se va efectua foarte lent.

Daca vei conecta insa un incarcator rapid la un telefon care sa aiba o baterie mai lenta, vei putea sa observi faptul ca bateria se va incarca mult mai rapid, sau identic cu modul in care se incarca pana acum, folosind incarcatorul original.

In cazul in care insa, iti vei dori sa iti incarci telefonul folosind un incarcator de calitate indoielnica, sau in cazul in care iti vei dori sa iti incarci telefonul folosind un incarcator contrafacut, s-ar putea ca problemele sa isi faca si ele aparitia.

O asemenea problema foarte serioasa ar fi producerea unui incendiu, asa ca acesi cativa lei economisiti pentru a cumpara un incarcator ieftin, s-ar putea sa valoreze cat o intreaga locuinta mai apoi.

Tocmai acesta este si motivul pentru care, atunci cand vrei sa iti incarci telefonul, trebuie sa iti indrepti atentia spre un incarcator smartphone origina, daca poti sa folosesti incarcatorul original al telefonului e si mai bine, iar daca nu, este indicat sa folosesti un incarcator original, pentru a scapa de surprizele neplacute care pot sa apara in orice moment.

Leave a reply:

Site Footer