Ce se celebreaza de Craciun?

Povestea din Biblie

Si Iosif a calatorit din Nazaret in Galilea, iar apoi pana in Iudea, in Betleem, cetatea lui David. El a mers acolo sa se intalneasca cu Maria, care a primit sarcina de a se casatori cu el si de a naste un copil.

In timp ce erau in Betleem, a venit vremea ca bebelusul sa se nasca. Maria infasura pe micul Iisus in carpe si-l aseza intr-o iesle, pentru ca nu era loc pentru ei in han.

Istoria din spatele nasterii lui Iisus

Recensamantul comandat de Cezar Augustus a fost primul. A fost facut deoarece guvernul roman a vrut sa se asigure ca toti cei din Imperiu isi plateau corect taxele si impozitele. Recensamantul a fost realizat in tot Imperiul. Insa in Palestina, el a fost realizat intr-un mod evreiesc, nu intr-un mod roman. Acest lucru insemna ca familiile trebuiau sa se inregistreze in orasul lor natal, nu in cel in care locuiesc.

Acest lucru a facut ca Iosif si Maria, care era insarcinata, sa calatoreasca de la Nazaret la Betleem, deoarece acesta a fost orasul originar al familiei lui Iosif. Unii oameni cred ca Betleem ar fi putut fi, de asemenea, orasul de origine al lui Iosif si ca ar fi calatorit in Nazaret pentru a se casatori cu Maria. Calatoria ar fi durat aproximativ trei zile.

In acele vremuri, nu existatau locatii precum moteluri sau hanuri, in mod normal, calatorii ar fi ramas cu o familie. O traducere mai precisa a “hanului” ar fi “camera de oaspeti”. Majoritatea caselor ar fi fost impartite cu animalele pe care le detinea familia. Casele aveau doua nivele, nivelul superior / mezaninul in care oamenii dormeau si parterul unde animalele dormea.

Animalele erau un fel de “incalzire centrala” pe timp de noapte, pastrand caldura in casa! “Camera de oaspeti” era adesea la nivelul superior / mezanin sau chiar era reprezentata de culcus asezat pe acoperisul plat al casei!

Povestea Craciunului – Iosif, Maria si Iisus

Asa cum multi oameni ar fi calatorit la Betleem din cauza recensamantului, toate casele, sau cu siguranta nivelele superioare erau pline de oameni. Multi oameni cred ca Isus probabil s-a nascut in septembrie sau octombrie, in timpul Sukotului, o sarbatoare evreiasca, mai degraba decat in ​​decembrie. In timpul festivalului, evreii traiesc in afara adaposturilor.

Astfel, Iosif si Maria probabil au fost nevoiti sa doarma cu animalele la un nivel scazut sau, eventual, intr-o pestera.In acea perioada era un lucru obisnuit ca copil nou nascut sa fie strans in bandaje lungi. Atat bratele cat si picioarele copilului erau infasurate, astfel incat acesta nu se putea misca. Deoarece nu era disponibil niciun patut, noul nascut a fost asezat intr-o iesle.

Nasterea lui Iisus, probabil, nu s-a intamplat in anul 0, ci mai devreme, in 5, 6 sau 7 i.Hr. / i.H. Datele pe care le folosim acum au fost stabilite de calugarii si liderii religiosi din Evul Mediu. Este, de asemenea, destul de probabil ca Iisus sa se fi nascut, de fapt, in toamna, ci nu iarna!

De asemenea, o astfel de sarbatoare importanta are nevoie si de un decor pe masura. Cadourile de Craciun trebuie sa fie asezat sub un brad de Craciun artificial care poate fi achizitionat de pe BraziCraciun.net.

consultanta Dan Bradu

Leave a reply:

Site Footer