Ce sa alegem, calculator sau laptop?

Ce sa alegem, calculator sau laptop?

Cu siguranta fiecare dintre noi avem acasa un calculator sau un laptop, iar unii utilizatori este foarte posibil sa detina atat un calculator cat si un laptop.

Se pare ca acum mai multi ani de zile, toti cei care isi doreau un echipament cat mai performant, isi indreptau atentia spre calculatoare, pentru ca dupa parerea lor, un laptop nu se putea compara niciodata cu un calculator.

Ei bine, odata cu trecerea timpului, din ce in ce mai multi utilizatori au inceput sa se gandeasca mai bine, iar atunci cand au trebuit sa aleaga intre un laptop si un calculator, au inceput sa aleaga laptopul.

Daca stam sa tinem cont de faptul ca un calculator ocupa destul de mult spatiu intr-o camera, atunci cu siguranta este usor de inteles de ce nu isi mai indreapta lumea atentia asupra acestui tip de echipament. Cei care locuiesc la bloc, si au un apartament cu doua camere, mai mult ca sigur isi doresc sa aiba cat mai mult spatiu liber, astfel ca pentru ei un calculator nu ar fi exact echipamentul ideal.

Referitor la laptopuri, este usor de inteles de ce mai multi utilizatori au inceput sa caute astfel de echipamente, daca stam sa tinem cont de faptul ca un laptop ocupa foarte putin spatiu. Avand un astfel de echipament, il poti pastra si pe un birou, si pe o masuta, si il poti lua si cu tine in pat seara cand vrei sa te uiti la un film.

Asadar, se poate spune ca din acest punct de vedere, laptopurile au un mare avantaj, pentru ca nu au nevoie de foarte mult spatiu unde sa le tinem.

Ei bine, sunt si utilizatori care sunt pasionati de jocurile pe calculator, astfel ca pentru ei nu exista laptopurile, ci numai calculatoarele. Un astfel de utilizator are doua posibilitati, si anume: fie isi alege un model de calculator pentru gamming, pe care il gaseste la magazinul de specialitate, fie isi construieste singur echipamentul, in functie de preferinte.

In ceea ce ii priveste pe cei care isi doresc un calculator, trebuie sa stie ca pe piata se gasesc atat calculatoare noi, cat si calculatoare refurbished, dar si calculatoare second hand.

Daca de exemplu vrei un calculator foarte performant iar banii nu sunt o problema pentru tine, vei alege un model nou. In cazul in care vrei un echipament performant, insa nu vrei sa cheltuiesti foarte multi bani pentru a cumpara un astfel de echipament, poti alege un model refurbished.

Cea mai ieftina solutie o reprezinta echipamentele second hand, insa acestea sunt ideale in cazul in care nu vei solicita foarte mult echipamentul.

Exact asa sta treaba si in ceea ce priveste laptopurile, pentru ca poti sa gasesti atat modele noi, cat si modele second hand, dar si modele refurbished.

Ei bine, in functie de mai multe aspecte, printre care, preferintele tale, nevoile pe care le ai dar si in functie de buget, iti vei alege fie un model de laptop, fie un calculator. Si tot in functie de aceste aspecte, fie vei alege un echipament nou, fie unul refurbished, fie unul second hand.

Leave a reply:

Site Footer