Ce presupune o constructie metalica?

Ce presupune o constructie metalica?

Metalul este un material modern, un material contemporan si este exact acel material care ne da posibilitati de constructie infinite. Este utilizat timp de secole si poate fi aplicat in mai multe directii. Metalul este un partener de incredere in constructii, si are caracteristici de functionare foarte speciale, fapt pentru care investitorii si arhitectii sunt foarte incantati sa il utilizeze.

Metalul este un material care se potriveste atat in constructii industriale de baza cat si pentru proiecte in care sunt anticipate multe modificari de aspect si de conceptie. Metalul este solutia care poate sa faca diferenta dintre o structura realizata corect si o solutie de compromis.

Toate informatiile cu privire la posibilitatile pe care le ofera metalul in constructii ne sunt furnizate de o companie care se ocupa si de constructii metalice din Cluj.

Firmele care au experienta vasta in domeniul structurilor metalice pot indentifica si solutii de constructie care in unele situatii pot sa conduca spre un raport dintre calitate si pret foarte avantajos si in prezent se pot identifica doua tipuri de constructii pentru halele metalice.

Constructia folosind structuri metalice combina intr-un mod foarte armonioas rapiditatea de realizare si eficienta pentru halele agricole sau halele metalice. Acestea se vor realiza in mod normal din structuri metalice usoare sau din structuri metalice zincate ce se caracterizeaza prin grade foarte bune de flexibilitate care va vor oferi posibilitatea de a realiza spatii interioare care sa se adapteze pentru toate situatiile.
In ceea ce priveste tehnologia care se foloseste pentru realizarea acestor constructii structurile usoare fac referire la alcatuirea unor structuri din tabla profilata si zincata care au fost realizate la rece, in ceea ce priveste structura unor astfel de constructii acestea sunt perfect compatibile cu normativele care exista in tara noastra.

Pentru a obtine o structura usoara trebuie sa se studieze aprofundat o serie de factori care vor influenta stabilitatea si fiabilitatea acestora. Se pot utiilza si profile din tabla zincata care au fost formate prin indoire si care se pot imbina utilizand suruburi cu ajutorul unor piese de legatura pentru a forma stalpii si grinzile pentru respectiva structura.

Grosimea pentru tabla folosita in alcatuirea profilelor variaza intre 1,5 mm si 3,5 mm si in functie de amplasare, dimensiune si tipul de constructie  tabla poate sa aiba diverse forme. In general plaja pentru dimensiuni poate fi foarte larga.

Nodurile care se realizeaza la imbinarea stalpului cu fundatia, intre grinzi si stalpi sau intre grinzi pot sa fie realizate din tabla groasa si sunt unicele elemente care vor fi sudate in structura unei hale. Dupa ce sunt uzinate piesele de imbinare vor fi protejate cu straturi de zinc cu ajutorul imersarii intr-o baie cu zinc topit.

Un avantaj al acestor constructii sunt pretul redus al structurii si timpul scurt de executie si de montaj, durabilitatea foarte buna in timp oferita de protectia foarte buna impotriva coroziunilor. Printre dezavantaje putem enumera o deschidere limitata la 14 metri, inaltimea limitata la 6 metri si o sensibilitate la lovituri cu stivuitorul sau cu alte utilaje.

Structurile clasice sunt acele structuri tipice realizate din profile metalice si tabla foarte groasa.

Leave a reply:

Site Footer