Ce presupune amanetul auto?

Ce presupune amanetul auto?

Exista mai multe case de amanet care le ofera imprumuturi oamenilor care gireaza cu autoturismele personale sau cu autoturismele firmelor pe care le detin, asa ca pentru ca toata lumea sa inteleaga despre ce este vorba, in continuare vom vedea ce presupune amanetul auto.

Ei bine, trebuie precizat ca din dorinta de a face rost cat mai repede de bani, foarte multe persoane trec pragul caselor de amanet autoturisme Bucuresti, pentru a solicita un imprumut, iar in schimbul banilor primiti gireaza cu autoturismele.

Pentru a se putea incheia un contract de amanet auto insa, sunt importante cateva documente, iar acestea sunt urmatoarele:

  • Cartea de identitate a proprietarului masinii daca discutam despre o persoana fizica;
  • Certificatul de inregistrare in Registrul Comertului al firmei, daca masina este detinuta de catre o persoana juridica;
  • Certificatul de inmatriculare al masinii (talonul);
  • Cartea de identitate a masinii.

Toate aceste documente sunt extrem de importante, pentru ca faca unul dintre acestea, nu se poate incheia contractul de amanet.

Apoi, odata ce clientul prezinta aceste documente, se trece la urmatorul pas si anume la evaluarea masinii. Daca dupa ce se efectueaza acest pas, ambele parti cad de acord, atunci in mod evident se va semna si contractul de amanet.

Odata semnat contractul de amanet, masina va fi mutata in parcul auto al casei de amanet, iar acolo alaturi de toate celelalte masini va fi monitorizata video. Nu trebuie sa uitam nici ca parcurile auto ale caselor de amanet sunt atent supravegheate si de catre personal calificat.

Ei bine, revenind la contractul de amanet, este important de mentionat faptul ca acesta se incheie pe o perioada de 30 de zile. Partea buna insa este aceea ca in cazul in care clientul casei de amanet dispune de bani mai repede, isi poate achita datoria alcatuita din imprumut plus dobanda aferenta, si isi poate recupera mai rapid masina.

Cei care insa nu au reusit sau nu reusesc sa faca rost de banii necesari pentru a-si plati datoria, vor beneficia de o perioada de gratie, pentru a nu-si pierde masina amanetata, sau vor putea sa plateasca un comision si vor putea solicita extinderea valabilitatii contractului de amanet.

Persoanele care isi doresc sa amaneteze o masina trebuie sa stie insa ca nu vor primi in schimbul masinii valoarea de piata a acesteia, ci vor primi maxim 75 – 80 % din valoarea de piata a masinii.

Vestea buna insa pentru acestia este ca vor primi banii imediat dupa semnarea contractului de amanet. Cat despre recuperarea bunului, masina va fi amanetata imediat dupa achitarea datoriei, care dupa cum am mai spus, este alcatuita din banii imprumutati plus dobanda.

Ei bine, acestea sunt in mare parte cam cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasca fiecare persoana in legatura cu ceea ce presupune amanetul auto. Acest articol este extrem de important pentru cei care pana acum si-au creat o impresie gresita despre ceea ce inseamna amanetarea autoturismelor, pentru ca dupa cum se vede, o masina amanetata nu este o masina pierduta.

Leave a reply:

Site Footer