Ce pompa de apa sa aleg?

Ce pompa de apa sa aleg?

De o pompa de apa puteti avea nevoie atunci cand locuiti la casa, din diverse motive. Puteti folosi pompa de apa pentru a extrage apa dintr-un put pentru a uda gazonul sau pentru a uda culturile din gradina, puteti avea de-asemenea nevoie de o pompa de apa pentru a utiliza apa dintr-un subsol sau dintr-un bazin mare de apa, iar exemplele pot continua.

Exista cateva feluri de pompe de apa, inclusiv pompe de deplasare pozitive, pompe centrifuge, pompe cu jet si pompe submersibile. Unele sisteme sunt instalate pentru a functiona continuu ca o solutie pe termen lung, in timp ce altele sunt utilizate in pe termen, pentru a iriga sau pentru a extrage apa dupa cum spuneam dintr-un subsol, bazin, put, etc.

Cum functioneaza pompele de apa?

Exista multe tipuri diferite de pompe de apa, inclusiv pompe de deplasare pozitive si pompe centrifuge, care ofera acelasi serviciu, insa functioneaza intr-un mod diferit.

Conceptul de baza al unei pompe de apa este utilizarea unui motor pentru a converti energia de rotatie sau energia cinetica si pe care o transforma in energie pentru miscarea fluidului sau pentru curgerea fluidului (energie hidrodinamica).

Pompele centrifuge functioneaza cu un rotor, fluidul intra prin rotorul rotativ si este expulzat prin forta centrifuga prin varfurile rotorului. Acest procedeu creste viteza, iar presiunea fluidului si il directioneaza catre iesirea pompei.

O pompa de deplasare pozitiva are o cavitate in expansiune pe partea de aspiratie a masinii si cavitatea in scadere care este situata pe partea de descarcare a masinii. Pompa de apa functioneaza alternativ umpland cavitatea si apoi deplasand fluidul cu fiecare ciclu avand un volum constant indiferent de presiune sau capul de pompa care este utilizat.

Diferenta intre pompele de apa centrifugale si pompele de deplasare pozitive este ca pompele centrifuge pot avea un debit variabil in functie de presiunea tipului de cap de pompa utilizat in comparatie cu pompele de deplasare pozitive, care pot modifica debitul indiferent de presiunea sistemului sau de capul folosit.

O alta diferenta cruciala este atunci cand un debit al pompelor centrifuge este redus, vascozitatea este crescuta comparativ cu o pompa de deplasare pozitiva, deoarece debitul este crescut, la fel si vascozitatea.

De ce pompa de apa am nevoie?

Atunci cand cautati tipul de pompa de apa care este potrivit pentru sarcina dvs., trebuie sa luati in considerare locul de operare, dimensiunea operatiei si distanta necesara. Toti acesti factori pot determina de ce sistem de pompare a apei aveti nevoie.

Sistemele de pompare cu apa au adesea lungimi diferite ale furtunului, asa ca asigurati-va ca verificati distanta de care aveti nevoie, acest lucru este esential in deshidratarea unui put sau a unei lucrari de scurgere la sol. Atunci cand functionati pe distante mari, adaugarea unei pompe cu cap inalt este o optiune excelenta.

Desi atunci cand avem in vedere daca exista o diferenta de crestere intre pompa si fluid, o pompa submersibila ar fi cea mai buna. Luand in considerare locatia utilizarii acesteia, se poate determina si ce pompa de apa este cea mai buna de utilizat.

Atunci cand functioneaza in zone construite sau rezidentiale, pot exista restrictii de zgomot si, prin urmare, o pompa de apa silentioasa ar fi optima.

Unde pot gasi o pompa de apa?

Exista in clipa de fata atat magazine online cat si magazine offline care comercializeaza astfel de echipamente si nu numai. In cazul in care intentionati sa faceti cumparaturi online, cel mai bine ar fi sa va indreptati atentia spre ro-unelte.ro, pentru ca in afara de diferite tipuri de pompe de apa ieftine, puteti descoperi o gama variata de unelte de care aveti nevoie in gospodarie.

Leave a reply:

Site Footer