Ce este web design-ul interactiv?

Ce este web design-ul interactiv?

Odata cu evolutia rapida a internetului a crescut si interesul pentru web design. Serviciile de web design sunt astazi parte esentiala a oricarei afaceri online de succes. Cei interesati de achizitionarea de servicii web design sunt sfatuiti sa arunce o privire pe www.itexclusiv.ro.

Web design-ul interactiv reprezinta procesul de proiectare si creare a site-urilor web, care sunt cat mai interactive posibil, pentru a se realiza site-uri mult mai usor de utilizat si in acelasi timp unice.

Acest lucru implica, in mod normal, niveluri variate de programare si creare de scripturi si caracteristici diferite, care permit ca interactiunile utilizatorului cu site-ul web sa fie simple si directe. In proiectarea si dezvoltarea unor astfel de site-uri pot fi utilizate programe diferite, iar natura exacta a acestor tipuri de site-uri depinde foarte mult de ceea ce designerul doreste sa realizeze.

Web design-ul interactiv profita, de multe ori, de avantajul diferitelor aspecte ale „utilizarii” pentru a crea o interfata de utilizator pentru un site care este intuitiv si puternic.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale web design-ului este conceptul si implementarea interfetei de utilizator (IU) pentru un site. Interfata de utilizator (IU), avand, de obicei, forma de interfata grafica de utilizator (IGU), este modul prin care utilizatorii site-ului vor naviga si folosi, de fapt, site-ul.

Acest lucru implica diferite butoane, meniuri, directoare si diferite optiuni care permit cuiva sa vada diferitele pagini si informatiile care se regasesc pe site. Pot fi puse in practica abordari diverse pentru a crea o interfata de utilizator pentru web design interactiv, cu toate ca obiectivul general este acela de a crea o interfata de utilizator felxibila si usor de utilizat.

Web design-ul interactiv ar trebui sa fie interactiv intr-un numar variat de moduri, desi nu atat de interactiv incat sa distraga atentia sau sa complice lucrurile. Acest lucru presupune ca un utilizator al site-ului sa poata fi capabil sa navigheze usor diferitele pagini si meniuri din cadrul unui site.

Cu toate acestea, daca un site devine prea interactiv, de obicei din cauza unui numar mare de meniuri si optiuni pentru navigare, care sunt redundante si implica mai multi pasi pentru a ajunge la destinatie, atunci aspectul poate deveni coplesitor si poate impiedica utilizatorul sa navigheze cu usurinta.

In mod obisnuit, acest tip de web design incearca sa dea un echilibru delicat care ofera utilizatorului o cantitate mare de control, fara prea multe optiuni care sa eclipseze aspectele utilizabile ale site-ului.

Instrumente diferite sunt adesea folosite in web design-ul interactiv, incluzand aici mai multe tipuri de programe si software. Acestea includ nu doar programe pentru macheta site-ului, dar si programe ce pot fi folosite pentru a crea meniuri interactive cu butoane si optiuni variate pentru utilizatorul unui site.

Aceste meniuri pot fi animate, astfel incat utilizatorul sa poata vedea mai usor modul in care actiunile lor afecteaza site-ul, si pot include schimbarea culorilor si a fonturilor pentru a demonstra cum interactioneaza un utilizator cu o pagina.

Pentru mai multe detalii cu privire la diferitele servicii de web design, nu ezitati sa cereti o oferta de pe www.itexclusiv.ro.

Leave a reply:

Site Footer