Ce este un scripete electric?

Ce este un scripete electric?

Daca ati mers cu masina in service, cu siguranta ati avut ocazia de a vedea un Electropalan & Scripete Electric. In urmatoarele randuri vom discuta despre aceste echipamente, care mai sunt cunoscute si sub denumirea de elevatoare.

Un elevator este un dispozitiv utilizat pentru ridicarea sau coborarea unei sarcini cu ajutorul unui tambur sau a unei roti de ridicare in jurul careia se infasoara franghie sau lant. Poate fi actionat manual, actionat electric sau pneumatic si poate utiliza lant, fibra sau sfoara ca mijloc de ridicare.

Cea mai cunoscuta forma este un elevator, este cea a elevatorului cu care intr-un service auto o masina este ridicata si coborata printr-un mecanism de ridicare. Majoritatea elevatoarelor se cupleaza cu incarcaturile lor folosind un carlig de ridicare.

Cuvantul „ elevator” este folosit pentru a descrie multe tipuri diferite de echipamente care ridica si scad sarcinile. De exemplu, multe persoane folosesc „elevator” pentru a descrie un lift. Informatiile continute aici se refera in special la aeronave, constructii si ridicari de mina. 

Elevatoarele aeriene sunt definite in standardele BME ale Societatii Americane de Mecanici (ASME) ca o unitate de masini care este utilizata pentru ridicarea sau coborarea unei incarcari libere suspendate (fara ghidare). Aceste unitati sunt utilizate de obicei intr-un cadru industrial si pot face parte dintr-o macara aeriana.

O configuratie specifica de ridicare este de obicei definita de mediul de ridicare, functionare si suspensie. Mediul de ridicare este tipul de componenta utilizat pentru a transmite si provoca miscarea verticala si include sfoara de sarma, lant sau curea sintetica, sau franghie.

Operatia defineste tipul de putere folosit pentru a opera miscarea de ridicare si include putere manuala, energie electrica, energie hidraulica sau puterea aerului. Suspensia defineste tipul metodei de montare utilizata pentru a suspenda troliul si include carlig, clevis, pinten, carucior, punte, de baza, perete sau tavan.

Cel mai des utilizat elevator de ridicare este alimentat electric cu franghie sau lant ca mijloc de ridicare. Atat franghia de sarma, cat si elevatoarele de lant au fost utilizate in mod obisnuit inca din anii 1800, cu toate acestea productia in masa a elevatoarelor electrice nu a inceput pana la inceputul anilor 1900 si a fost adaptata pentru prima data de Germania.

Un elevator poate fi o unitate de productie in serie sau o unitate personalizata. Elevatoarele de productie in serie sunt de obicei mai rentabile si sunt proiectate pentru o viata de zece ani, intr-o clasificare usoara pana la grea serviciilor de ridicare.

Elevatoarele personalizate sunt de obicei mai scumpe si sunt proiectate pentru o clasificare a serviciilor de ridicare grele pana la severe. Odinioara, elevatoarele de productie au fost considerate a fi concepute pentru clasificarile serviciilor de ridicare usoare pana la moderate, dar incepand cu anii 60, acest lucru s-a schimbat.

De-a lungul anilor, piata de ridicare la comanda a scazut ca marime odata cu aparitia modelelor de ridicare seriale mai durabile. Un atelier de masini sau un magazin de fabricatie va utiliza de obicei un elevator de productie in serie, in timp ce o fabrica de otel sau NASA poate utiliza in mod obisnuit un elevator personalizat pentru a indeplini cerintele de durabilitate si performanta.

Atunci cand selectati un elevator de ridicare, trebuie luati in considerare mai multi parametri ai aplicatiei. Acestia sunt timpul mediu de functionare pe zi, spectrul de incarcare, porniri pe ora, perioada de functionare si durata de viata a echipamentelor. Acesti parametri determina clasificarea serviciului de ridicare a serviciilor de ridicare si sunt definite in documentul „Compararea clasificarilor serviciului de ridicare a serviciilor de ridicare” pentru a ajuta instalatorii si utilizatorii de ridicare sa inteleaga mai bine aplicatia utila a serviciului de ridicare si de serviciu. Este esentiala instalarea, operarea, inspectia, intretinerea si utilizarea in siguranta a elevatoarelor electrice.

Leave a reply:

Site Footer