Ce este un actor?

Ce este un actor?

Un actor este o persoana care interpreteaza un personaj intr-o productie de film, televiziune, radio sau teatru. Cand majoritatea oamenilor se gandesc la actori, se gandesc la actori de la Hollywood, care obtin cele mai bune roluri in filme blockbuster, iar aceasta este adesea aspiratia finala a oricui viseaza la o cariera in actorie.

Este dificil sa obtineti un nivel ridicat de succes in domeniul filmului; majoritatea actorilor joaca in productii mai mici, incepand adesea in reclame sau ca asistenti in emisiuni de televiziune, sau au doar fac figuratie in diferite filme.

Exista multi actori care isi fac o cariera de succes in ciuda faptului ca nu au niciodata un rol principal. Altii care obtin un mare succes inca de la inceput in cariera lor, devin nume de top in industrie, si obtin multe roluri importante. Majoritatea actorilor vor avea o cariera care este undeva intre aceste doua extreme.

Ce face un actor?

Sarcina unui actor este de a reprezenta pe deplin personajul pe care il joaca si de a convinge publicului ca personajul este real prin implicarea lui si atragerea publicului in poveste. Acest lucru se aplica rolurilor principale dar si rolurilor secundare sau celor care fac doar figuratie, deoarece toate rolurile se combina pentru a crea o productie de succes.

Exista multe modalitati de a intra in personaj, iar actorii cerceteaza deseori meseriile, hobby-urile sau activitatile personajelor pe care le joaca, astfel incat sa poata sa se puna in pielea personajului, cat mai bine. Aspectul fizic poate fi important si in crearea unui personaj, iar actorii vor pierde sau vor castiga in greutate sau isi vor schimba culoarea parului pentru a se asemana foarte tare din punct de vedere fizic cu personajul pe care il joaca.

Daca activitatea necesita orice fel de drama emotionala (de exemplu, sa faca fata unei morti), un actor cerceteaza adesea oameni care au experimentat ceea ce descrie povestea pentru a intelege si transmite in mod realist emotiile implicate.

Esti potrivit sa fii actor?

Actorii au personalitati distincte. Acestia tind sa fie indivizi artistici, ceea ce inseamna ca sunt creativi, intuitivi, sensibili, articulati si expresivi. Sunt nestructurati, originali, neconformi si inovatori. Unii dintre acestia sunt, de asemenea, intreprinzatori, ceea ce inseamna ca sunt aventurosi, ambitisi, extrovertiti, energici, entuziasti, increzatori si optimisti.

Cum este locul de munca al unui actor?

Locul de munca al unui actor va varia in functie de tipul de productie implicat. Unele emisiuni de televiziune, precum si cele mai multe reclame vor fi filmate in studiouri si pe platouri. Acest lucru poate fi destul de interesant in sine, vazand cum o locatie poate fi creata de designeri si facuta sa para reala. Alte emisiuni de televiziune sunt filmate intr-o anumita locatie si ar putea implica multe calatorii, uneori spre locuri indepartate si exotice.

Productiile de teatru se desfasoara pe o scena si au consideratii foarte diferite in comparatie cu spectacolele filmate. Spectacolele vor fi in fata unui public live – in teatre si in studiouri pentru unele emisiuni de televiziune. Alte spectacole nu au audienta, iar feedback-ul de la aceste spectacole nu este instantaneu.

Locul de munca este foarte variat, iar actorii trebuie sa fie flexibili in ceea ce priveste locul in care lucreaza si tipul de mediu in care lucreaza. Cei pregatiti sa lucreze in tot felul de situatii diferite si care sunt capabili sa se adapteze diferitelor medii, in gasirea nisei lor.

Asadar, acum ca am vazut ce este un actor, si ce face un actor, unde isi poate desfasura activitatea, mai doriti o cariera in actorie? Daca raspunsul este da, cu siguranta puteti participa la un casting baieti, in vederea obtinerii jobului.

Trebuie ca atunci cand va inscrieti la casting, sa cunoasteti cateva detalii foarte importante. La un asemenea casting, participa zeci, daca nu chiar sute de candidati, deci luati in calcul sansa de a fi respins. De fapt, cand se cauta un singur actor, pentru un singur film, iar numarul candidatilor este foarte mare, sansele de a fi respins, sunt mai mari decat de a fi acceptat.

Pentru a participa la casting, trebuie sa va inscrieti mai intai de toate la casting. Apoi, este important sa stiti sa va pregatiti tinuta pentru momentul in care are loc castingul. Este foarte importanta tinuta, dar este important si aspectul fizic, care trebuie sa fie ingrijit.

Cel mai mult insa, atunci cand participati la un casting, conteaza atitudinea. Chiar daca din punct de vedere fizic nu indepliniti chiar toate conditiile, daca aveti o atitudine potrivita, sansele de a obtine jobul sunt foarte mari.

Daca veti fi insa respins, nu va trebui sa faceti o drama din asta, pentru ca sanse vor mai fi, si cu siguranta mai repede sau mai tarziu, va va surade norocul, si veti obtine un rol bun, intr-un film sau intr-o piesa de teatru.

Leave a reply:

Site Footer