Ce este si cum se alege un dezumidificator?

Ce este si cum se alege un dezumidificator?

In momentul in care discutam despre dezumidificatoare, trebuie mentionat faptul ca rolul acestora este acela de a scadea gradul de umiditate dintr-o incapere, datorita eliminarii excesului de vapori de apa din atmosfera.

Referitor la modul de functionare al unui dezumidificator, acesta functioneaza dupa un principiu cat se poate de simplu. Aerul este tras printr-un grilaj de catre un ventilator, iar apoi intra in contact cu conducte reci. Apa este apoi colectata prin condens iar aerul este reincalzit la temperature initiala dupa care este eliminat din incapere.

Este foarte important de precizat faptul ca recipientul in care se colecteaza apa, trebuie sa fie golit periodic, pentru ca in caz contrar, dezumidificatorul nu isi poate face treaba.

In momentul in care cauti dezumidificatoare, cu siguranta trebuie sa tii cont de mai multe aspecte importante, pentru ca intr-un final sa faci alegerea cea mai buna pentru tine si pentru nevoile tale.

In primul rand, conteaza foarte mult capacitatea de dezumidificare, asa ca trebuie sa fii atent la volumul camerei care poate sa fie acoperit de un astfel de echipament. Ar fi indicat sa te orientezi spre un echipament mai puternic pentru a fi sigur ca acesta face fata cu succes.

Dimensiunea rezervorului colector al dezumidificatorului trebuie sa fie un alt factor de care tii cont in momentul alegerii unui astfel de produs. Cu cat alegi un rezervor mai mare al acestuia, cu atat mai rar trebuie sa golesti apa, asa ca ar trebui ca rezervorul pe care il are dezumidificatorul tau sa fie cat se poate de mare. Daca nu golesti insa apa la timp, aceasta va da pe langa, si va trebui sa aduni apoi apa din incapere.

Indicatorul de nivel pentru rezervorul colector este iarasi foarte important, pentru a nu te trezi ca aparatul se opreste, sau pentru a nu descoperi ca podeaua este uda, un indicator vizual sau sonor care sa iti arate faptul ca rezervorul colector este plin, este extrem de necesar.

Oprirea automata a dezumidificatorului conteaza iarasi extrem de mult, pentru ca daca nu auzi indicatorul de umplere, daca dezumidificatorul are functia de oprire automata, atunci acesta se va opri singur din functionare, asa ca nu este neaparat sa cauti un model care sa fie in stand – by .

Conectarea la canalizare este iarasi un factor important de care trebuie sa tii cont, iar problema unui colector prea mic poate sa fie rezolvata prin functia de conectare a dezumidificatorului direct la scurgerea din sistemul de canalizare.

Controlul automat sau controlul cu timer este o alta functie foarte importanta a unui astfel de echipament de care ar trebui sa tii cont. daca nu vei gasi un astfel de dezumidificator, vei putea sa gasesti unul cu timer manual, care poate sa porneasca automat aparatul la un anumit interval de timp.

Nivelul de zgomot produs de acest echipament trebuie sa conteze iarasi in alegerea ta, insa si consumul de energie electrica trebuie sa fie un factor important.

Ei bine, acestea sunt cele mai importante criterii in functie de care trebuie sa iti alegi un dezumidificator.

Leave a reply:

Site Footer