Ce este si care sunt avantajele unei saltele cu memory foam?

Ce este si care sunt avantajele unei saltele cu memory foam?

Datorita capacitatii lor de a se adapta ergonomic la corpul nostru,  saltea 160×200 Somnexpert Silver Evolution Pocket Spring, hibrid – arcuri pocket + memorie, H 24 cm din spuma cu memorie au devenit foarte populare si sunt din ce in ce mai populare. Dar ce este spuma cu memorie? Care sunt avantajele sale si cum s-a dezvoltat aceasta tehnologie?

In acest articol vom afla mai multe despre istoria si caracteristicile speciale ale acestui material inovator.

Ce este spuma cu memorie?

Spuma cu memorie este un material vascoelastic format in principal din poliuretan. “Foam” in engleza inseamna spuma, de fapt, memory are o structura foarte asemanatoare cu cea a spumei, desi, spre deosebire de aceasta din urma, are o caracteristica fundamentala: capacitatea de memorie.

Este, de fapt, un material adaptabil, dinamic si termosensibil, care, in contact cu caldura si greutatea corpului nostru, isi schimba rigiditatea, adaptandu-se si acomodandu-se la odihna noastra intr-un mod dinamic si diferentiat.

Avantajele spumei cu memorie

Datorita acestor caracteristici speciale, salteaua din spuma cu memorie poate urmari perfect forma corpului si diferitele pozitii adoptate in timpul somnului, inregistrand aceasta forma si mentinand-o, iar apoi adaptandu-se in timp real la schimbari sau restabilind forma initiala. O saltea cu spuma cu memorie:

  • Creeaza un suport diferentiat pentru diferite parti ale corpului.
  • Distribuie corect greutatea, eliberand punctele de presiune
  • Acomodeaza coloana vertebrala intr-un mod natural si confortabil.
  • Sustine in mod optim muschii si articulatiile, favorizand relaxarea.
  • Promoveaza circulatia sangelui.

De la stele la dormitor: o scurta istorie a spumei cu memorie

Spuma cu memorie a fost inventata de NASA. In anii ’70, in plina cursa spatiala, cercetatorii de la institutul american au dezvoltat un produs special care putea reduce presiunea enorma exercitata asupra astronautilor in timpul decolarii. In ciuda eficacitatii materialului, spuma cu memorie nu a avut succes imediat pe piata. Acesta nu a fost conceput pentru o utilizare continua la domiciliu.

Costurile de productie erau inca prea mari pentru o comercializare pe scara larga, dar aceasta problema a fost rezolvata in curand. Cu toate acestea, problema a fost rezolvata in curand, iar spuma cu memorie a fost introdusa la un pret mai accesibil si a devenit populara pentru publicul larg. De atunci, asa cum se spune, este istorie.

De ce sa alegeti o saltea cu memorie

Saltelele din spuma cu memorie sunt recomandate celor carora le este greu sa isi gaseasca pozitia ideala, dar mai ales celor care doresc sa elibereze tensiunea musculara sau care sufera de dureri de spate, oboseala cronica si dureri musculare cauzate de o postura proasta.

Spuma cu memorie este ideala pentru cei care sufera de raceli, deoarece mentine in mod optim temperatura corpului si previne acumularea de transpiratie si umiditate datorita noilor tehnici de constructie care o fac foarte respirabila si non-alergenica.

Saltea cu memorie: Tehnologie pentru lenjerie de pat

Sunteti interesat de saltele si perne cu memorie? Selecteaza cele mai bune materii prime pentru a proiecta sisteme de pat, saltele si accesorii pentru confort maxim, rezistenta, ergonomie si siguranta.

Leave a reply:

Site Footer