Ce este ozonoterapia

Ce este ozonoterapia?

Ozonoterapia este un tratament revolutionar, renumit datorita rezultatelor miraculoase de vindecare in cazul diferitelor boli, precum afectiunile reumatice, artrozele, lamboscita, dar si pentru ca incetineste procesul de imbatranire, iar aceasta terapie este folosita de mai bine de patru decenii in state precum SUA, Rusia, Canada, Germania, Suedia, Italia, Mexic, Brazilia, Cuba sau Spania.

Pentru prima data ozonul a fost descoperit de catre Schonbein, in anul 1839, iar timp de 160 ani a fost utilizat pentru tratarea pacientilor si pentru purificarea apei. Incepand cu secolul XX, cele mai mari orase europene au inceput sa foloseasca ozonul pentru purificarea rezervelor de apa.

Revenind la tratamentul cu ozon, care mai este cunoscut ca avand denumirea de ozonoterapie, acesta este ideal pentru tratarea afectiunilor reumatice, datorita principalelor proprietati ale ozonului.

Cu ajutorul unui asemenea tratament, care se bazeaza pe amestecul de oxigen si ozon, se stimuleaza regenerarea organica la nivel celular, iar aceasta procedura se realizeaza dinspre interior spre exterior.

In acelasi timp, toate toxinele acumulate in interiorul corpului sunt eliminate, se vor reduce inflamatiile, se va regla PH-ul si se va imbunatati circulatia sangelui.

In situatia in care discutam despre afectiuni reumatologice, cum ar fi artrozele de exemplu, discopatiile, herniile de disc vertebral, afectiunile inflamatorii ale articulatiilor, tendinitele, bursitele, fibromalgii sau contracturile musculare, eficienta terapeutica a ozonoterapiei se datoreaza actiunii antiinflamatoare, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare si de refacere a funciei articulare, dar si actiunii reparatorie privind terminatiile nervoase periferice.

Trebuie mentionat faptul ca toate tipurile de tratament cu ozon, trebuiesc sa fie efectuate conform protocoalelor de lucru care au fost stabilite de catre Societatile de Ozonoterapie.

Aceste tipuri de tratamente cu ozon, sunt incluse automat in soft-ul de lucru al generatorului de ozon, motiv pentru care nu se va gresi niciodata dozajul de ozon.

Un alt amanunt foarte interesant privind ozonul, este acela ca acesta are un efect cumulative, care se poate vedea in timp. Daca stam sa discutam de exemplu despre programul therapeutic cu ozonm care trateaza afectiunile reumatice, acesta este ozonoterapia, si este bine tolerat de catre corp.

In functie de starea de sanatate a pacientului, acesta terapie cu ozon poate consta in infiltratii locale, infiltratii peri si intra articulare, infiltratii in punctele dureroase si in punctele de acupunctura, infiltratii intramusculare, infiltratii rectale si autohemoterapie.

Ozonoterapia este un tratament ideal si datorita faptului ca are actiuni de ameliorare si de protejare a vaselor sanguine, asa ca este o terapie ideala si in cazul persoanelor care se confrunta cu diabetul zaharat.

Privind tratamentul prin ozonoterapie, trebuie mentionat faptul ca acesta se desfasoara in mai multe sedinte, iar o asemenea sedinta dureaza in medie aproximativ 15 – 20 de minute.

Referitor la rezultatele ozonoterapiei, trebuie mentionat faptul ca acestea depind de la o persoana la alta.

Un alt amanunt interesant este acela ca un tratament de acest tip, trebuie sa contina 12 sedinte, dupa care cu siguranta rezultatele vor fi vizibile. Pentru ca rezultatul sa fie insa de durata, iar efectul sa fie unul stabil, dupa terminarea acestor 12 sedinte, pacientul ar fi bine sa mai urmeze 2 – 3 sedinte pe luna.

Leave a reply:

Site Footer