Ce este o poarta automatizata?

Ce este o poarta automatizata?

In timp portile automatizate au fost inlocuite de foarte multi oameni cu porti automatizate. Aceste tipuri de porti sunt metode mult mai simple si mai sigure pentru securizarea unei incinte dar pe langa singuranta asigura si confort.

Nu mai este necesar sa coborati din masina intr-o zi ploioasa de exemplu pentru a deschide portile si nici nu este necesar sa mai chemati pe cineva din interior sa va descuie daca ati uitat cumva cheile acasa. De asemenea atunci cand primiti vizite nu trebuie sa iesiti ca sa lasati invitatii sa intre si este suficient sa apasati din interior un buton.

Pentru mai multe detalii si informatii puteti intra pe www.gunther-tore.ro si veti gasi toate informatiile necesare pentru a va face o idee cu privire la automatizarea portilor.

Daca in trecut aceste tipuri de porti erau considerate doar un moft, intre timp au devenit tot mai cautate de catre oamenii care vor un confort sporit dar si o mai buna siguranta.

Portile automate pot sa fie folosite si in zone rezidentiale dar si in zone comerciale sau in zone industriale. Portile automatizate sunt disponibile in doua categorii: porti batante sau porti culisante. Amandoua tipurile de porti sunt eficiente si va garanteaza confort, eficienta si protectie la cel mai inalt nivel. Nu va mai trebui sa va faceti griji cu privire la eventuale tentative de patrundere prin efractie atunci cand proprietatea pe care o aveti este prevazuta cu o poarta automatizata.

Portile automatizate batante sunt asemanatare cu cele normale in ceea ce priveste modul de deschidere. Portile batante se deschid prin rotirea pe un centru de greutate. Din cauza ca se pot deschide numai in interior instalarea portilor automate are nevoie de spatii mari pentru manevrare. In cazul in care ati decis sa cumparati o poarta automata batanta va trebui sa stiti ca sunt multe tipuri de motoare pentru aceste porti: pot fi motoare liniare, motoare ingropate sau motoare dotate cu brat articulat.

Motoarele liniare sunt recomandate pentru portile automate care au un spatiu mic de manevrare, cele cu brat articulat se recomanda pentru portile care au canaturi robuste si cele ingropate ofera in afara de rezistenta foarte buna si un aspect elegant.

Portile automatizate culisante se deschid, asa cum spune si denumirea lor, prin culisare folosind o sina. Avantajul pentru aceasta automatizare este spatiul mare de care va dispune si greutatea foarte mare pe care pot sa o suporte motoarele. Aceste dispozitive sunt destinante pentru automatizarea portilor de greutati mari si rezista pana la maxim 4000 kg.

Portile automate sunt insotite si de o serie de alte dispozitive automatizate care au ca scop sa va ajute sa ramaneti in siguranta pe proprietatea dumneavoastra, portile sunt in general dotate si cu un sistem bazat pe fotocelule, si aceste sisteme au ca scop detectarea obstacolelor ce pot sa apara in drumul de inchidere sau deschidere al portii si cu ajutorul lui poarta se va opri instantaneu pentru a evita aparitia unor accidente neplacute dar si pentru a evita deteriorarea portii.

De asemenea portile automatizate pot veni la pachet si cu lampi pentru semnalizare, o centrala de comanda, mai multe receptoare audio, etc.

Leave a reply:

Site Footer