Ce este incarcarea wireless?

Ce este incarcarea wireless Qi ?

Cu totii detinem cel putin un smartphone in ziua de azi. Acest lucru este firesc in conditiile in care, aceste dispozitive sunt atat de performante, si pot fi utilizate in atat de multe scopuri, iar oamenii cauta sa isi cumpere astfel de dispozitive foarte performante, de la producatori renumiti de pe piata, precum Samsung, Huawei sau Apple.

Telefoanele din zilele noastre sunt atat de performante, incat ne ofera posibilitatea de a le incarca folosind un incarcator wireless, ba chiar mai mult, putem folosi un incarcator auto wireless.

Pentru ca inca nu toata lumea detine cunostinte despre acest tip de incarcare, in randurile urmatoare vom aborda acest subiect, si vom discuta despre incarcarea wireless. Cititi pana la final, pentru a afla o multime de informatii interesante despre acest tip de incarcare!

Ce este incarcarea wireless?

Incarcarea wireless Qi se face cu un transfer de energie wireless de pana la 5 wati. Qi esteĀ  standardul universal pentru incarcarea wireless a dispozitivelor cu functionare cu baterii, cum ar fi telefoanele mobile, iPod-urile, playerele MP3 si camerele foto/video.

Transferul de energie wireless se produce prin inductie electromagnetica. Prin incarcarea inductiva, puterea necesara ajunge la dispozitiv nu printr-un cablu traditional, ci mai degraba fara fir, prin utilizarea campurilor electromagnetice. Principiul este foarte simplu: expeditorul Qi (Statia de incarcare) transfera energia necesara catre receptorul Qi (telefonul mobil).

Care este punctul de incarcare wireless?

Cel mai mare avantaj al tehnologiei Qi Wireless Charging este ca telefoanele mobile si incarcatoarele de la diferite productii sunt compatibile. Singura cerinta este ca ambele parti, expeditorul si receptorul, sa indeplineasca specificatiile Qi.

Prin urmare, fiecare dispozitiv activat Qi este compatibil cu fiecare emitator de incarcare Qi, indiferent de producator sau de marca dispozitivului. Numeroase telefoane mobile, inclusiv de la liderii de piata precum Nokia, Samsung, Sony, LG, Motorola si HTC, respecta deja standardul Qi, si, prin urmare, pot fi incarcate de orice statie de incarcare Qi.

Numarul de dispozitive activate este in continua crestere, deoarece tehnologia Qi de incarcare wireless este integrata de o lista in continua extindere de producatori. Acest lucru va permite sa va incarcati diversele dispozitive electronice cu baterie doar cu o singura statie de incarcare.

Beneficiile incarcarii wireless

Incarcarea wireless este aici si cu siguranta este aici pentru a ramane. Vedem din ce in ce mai multe dispozitive pe piata (de la majoritatea brandurilor dupa cum am mentionat in randurile de mai sis), cu incarcare wireless incorporata si mai multe pe cale de a fi lansate in curand.

Analistii spun ca este doar o chestiune de timp pana cand vedem ca porturile de incarcare dispar de pe toate telefoanele mobile. Scoaterea portului va permite o mai buna rezistenta la apa a dispozitivului, o mai mare flexibilitate in proiectarea factorilor de forma si poate imbunatati aspectul si finisarea generala.

Incarcarea wireless are multe avantaje disponibile astazi, iar in continuare va prezentam cateva dintre acestea:

Oricine are un telefon compatibil, poate utiliza aceasta incarcare wireless

Indiferent de abilitatile si varsta dvs., puteti utiliza incarcarea wireless. Posibilitatea de a aseza si incarca doar dispozitivele va ofera o experienta simpla, in care va puteti incarca dispozitivul cu orice orientare posibila.

Incarcarea wireless se potriveste in mod natural comportamentului dvs. instinctiv, ceea ce inseamna ca, indiferent de abilitatile dvs. sau varsta dvs. puteti folosi incarcarea wireless.

Incarcati dispozitive multiple la orice ora

Un alt avantaj al incarcarii wireless este faptul ca puteti incarca mai multe dispozitive simultan. Aceasta inseamna ca telefonul fiecaruia, laptopul, ceasul GoPro si orice alt dispozitiv care accepta incarcare wireless pot fi incarcate fara fir, toate odata. Interoperabilitatea incarcarii wireless este prea practica si simpla.

Integrare

Acesta este un alt avantaj ascuns al incarcarii wireless. Incarcarea wireless va ofera posibilitatea de a integra statia de incarcare in aproape toate obiectele care contin 3D, indiferent de dimensiune sau forma.

Imaginati-va doar ca va urcati in masina si va asezati telefonul in interiorul suportului pentru cupa pentru a-l incarca; acest lucru este mult mai convenabil decat sa conectati un incarcator la bricheta. Cu incarcarea wireless, obtineti o incarcare convenabila la domiciliu, la locul de munca si din mers.

Siguranta

Un alt avantaj al incarcarii wireless este siguranta. Dvs. si dispozitivele dvs. sunteti mai in siguranta de fiecare data cand utilizati incarcarea wireless.

Nu produce niciun fel de scanteie sau soc electric, ceea ce inseamna ca daca aruncati gresit un incarcator wireless in apa si asezati dispozitivul pe el, acesta nu va dauna dispozitivului. Incarcatoarele fara fir nu se corodeaza dupa interactiunea cu apa si nici nu ruginesc. Consuma mai putina energie electrica si nu prezinta nicio forma de poluare.

Asadar, dupa cum se poate vedea, incarcarea wireless este disponibila chiar acum, iar utilizatorii nu mai trebuie sa isi faca griji in ceea ce priveste cablul de incarcare care poate fi deteriorat, sau care nu este original. Cu incarcarea wireless, totul este mai simplu si mai eficient, chiar si in masina, daca folositi un incarcator auto wireless.

Leave a reply:

Site Footer