Ce este detailingul auto?

In momentul in care iti cumperi un autoturism, indiferent de faptul ca acesta este unul de la Mercedes Benz, sau ca iti cumperi o Dacia Logan, cu siguranta pui mare pret pe masina ta, care iti doresti sa aiba un aspect cat mai ingrijit, si evident, care sa functioneze cat mai bine fara a investi bani in efectuarea unor reparatii.

Ei bine, atunci cand iti cumperi un autoturism personal, cu siguranta nu te tenteaza ideea de a manca in masina, de a fuma in masina, si parca nici ideea de a bea un suc in masina nu iti prea surade, pentru a nu-ti pata sau pentru a nu-ti murdari tapiteria.

Este si normal ca acest lucru sa se intample, pentru ca este destul de dificil sa cureti o masina, mai ales in interior, asa ca nu este prea placut sa iti faci curat foarte des in masina. Cu atat mai neplacut este sa ii permiti cuiva sa manance la tine in masina, sau sa iti pateze scaunele ori tapiteria.

Evenimente neplacute de acest gen, cu siguranta sunt, insa din fericire, exista si o multime de firme care ofera servicii de detailing auto, si care iti pot fi de folos atat tie, cat si celorlalti soferi care isi doresc o masina curata.

Daca nu stii ce inseamna un detaling auto, ei bine, trebuie sa stii ca acest serviciu inseamna o curatare foarte minutioasa a unui autoturism, care cuprinde si operatiuni de ceruire si de lustruire, atat in interiorul masinii cat si in afara acesteia, pentru ca se doreste ca masina sa arate pur si simplu impecabil.

Mai mult decat atat, un serviciu de detaling auto efectuat cel putin odata pe luna, nu doar ca este util pentru ca masina sa arate impecabil si pentru ca ea sa aiba un aspect imbunatatit, ci este util si datorita faptului ca ajuta masina sa isi pastreze valoarea, daca aceasta va fi vreodata revanduta.

Detailing-ul dupa cum am mai spus, poate sa fie exterior, iar acesta implica curatarea si aducerea unei straluciri de invidiat a masinii, a cromului, a rotilor, a geamului si chiar a anvelopelor.

Specialistii care activeaza in acest domeniu, folosesc cele mai bune produse din punct de vedere calitativ, cum ar fi detergentii, ceara, pastele abrazive, lavete, plus multe aplicatoare.

Referotpr la cele trei componente principale care fac parte din cosmetizarea masinii la exterior, acestea sunt curatarea, lustruirea si protejarea masinii.

Cea de a doua categorie de detailing auto se refera la detailingul interior, care face referire la curatarea compartimentului pentru pasageri din interiorul unui autoturism.

Un serviciu standard care priveste acest proces de detailing interior, ar fi aspirarea masinii, insa tot in acest proces se mai folosesc si detergenti de curatare cu abur, lichide, sau chiar sid iferite perii, cu scopul de a curata tapiteria auto.

Sunt si suprafete neporoase care pot sa fie lustruite. Ei bine, un serviciu de detailing auto trebuie sa stii ca nu cuprinde reparatii ale caroseriei, cum ar fi vopsirea, mecanica sau reparatiile ale tapiteriei chiar.

Leave a reply:

Site Footer