Cu siguranta toti antreprenorii stiu ce este certificarea ISO, si cat de important este sa isi indrepte atentia spre https://www.certificareiso.ro pentru a obtine o asemenea certificare. In urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi o multime de informatii importante despre ISO.
1: CE ESTE CERTIFICAREA ISO?
Certificarea ISO este un sigiliu de aprobare din partea unui organism tert, pe care o companie il conduce la unul dintre sistemele de management ISO recunoscute international. Certificarea poate fi utilizata pentru a licita pentru afaceri ca dovada a credibilitatii companiei, dar si pentru a instala increderea in potentialul client pe care il vei respecta.
2: DE CE AS DORI CERTIFICAREA ISO?
Certificarea ISO este o declaratie a partilor interesate, a angajatilor si a conducerii superioare conform careia afacerea doreste sa opereze intr-un cadru stabilit pentru a-si atinge obiectivele companiei. Este important sa obtineti aceste obiective de satisfactie a clientilor, obiective de productie sau obiective de mediu etc. Stabilindu-va sarcina de a mentine o certificare externa, dovediti angajamentul companiei pentru aceste obiective, precum si cresterea credibilitatii si increderii clientilor in marca / serviciu sau produs.
De exemplu, ruland un sistem de management al calitatii, o companie poate ramane sub controlul proceselor si procedurilor sale, sa se asigure daca ceva nu merge bine, este rectificata rapid, eficient si spre satisfactia clientului. De asemenea, poate asigura o linie de comunicare lina intre angajati, furnizori si clienti.
Multe oferte din sectorul public si privat solicita certificarea ISO, fie ca o conditie necesara pentru a trece la urmatoarea etapa, fie ca filtru pentru a elimina companiile din procesul de licitatie.
Prin obtinerea certificarii ISO la care clientii dvs. acorda greutate, va asigura ca sunteti pe „terenuri de joc echitabile” cu potentialii concurenti si va imbunatateste sansele de a licita cu succes. Multe companii renumite la nivel mondial raporteaza o imbunatatire majora a eficientei interne care le permite sa obtina rezultate mai mari atat in capacitatea de vanzare, cat si in ceea ce priveste capacitatea operationala, datorita certificarii ISO obtinute.
3: CAT COSTA CERTIFICAREA ISO?
Costurile de certificare ISO variaza in functie de dimensiunea unei organizatii si de nivelul la care compania este deja administrata in ceea ce priveste procesele si procedurile. Daca decideti sa implementati mai multe standarde in acelasi timp, exista anumite taxe preferentiale disponibile. Pentru a obtine certificare ISO, contactati o organizatie cu taxa fixa, ceea ce inseamna ca, odata ce v-ati intalnit pentru a discuta cerintele dvs. si v-au trimis o oferta oficiala, aceasta taxa este apoi stabilita. Nu vi se va mai percepe nicio taxa suplimentara decat ceea ce este specificat, astfel incat sa stiti de la inceput costurile si metoda de plata.
Datorita faptului ca propunerile pot fi sunt personalizate si numarul de variabile care pot afecta costul implementarii, reprezentantilor firmelor care obtin certificari ISO le place sa se intalneasca cu potentialii lor clienti, astfel incat sa ii cunoasca putin mai bine inainte de a le oferi costuri.
4: CAT DUREAZA PENTRU A OBTINE CERTIFICAREA ISO?
In mod normal, timpul necesar pentru o perioada de livrare a certificarii ISO ar trebui sa fie in jur de 6-8 saptamani, dar din nou aceasta poate varia de la organizatie la organizatie. Companiile specializate in acest domeniu de activitate in mod evident nu trebuie sa intarzie niciodata procesul, insa trebuie ca si clientul sa inteleaga ca se pot intampla lucruri care ar putea insemna ca este nevoie de o mica intarziere. Reprezentantii companiilor insa care se ocupa de obtinerea certificarii vor acomoda acest lucru acolo unde este posibil; cu toate acestea, pentru cei care incearca sa obtina certificarile cat mai curand posibil, se vor stradui sa ii asigure ca vor obtine certificarea dvs. in calendarul lor standard.
Dupa ce oferta a fost acceptata si a fost primita plata depozitului, specialistii in obtinerea certificarii ISO le vor oferi tuturor clientilor o scrisoare pe care o pot trimite clientilor potentiali, pentru a confirma ca au intrat in proces si ca vor fi complet certificati in cadrul a 6-8 saptamani. In mod normal, acest lucru este suficient pentru a merge mai departe cu un proces de licitatie. Aceasta poate fi apoi urmata de o scrisoare de anunt care sa ateste ca a fost obtinuta certificarea ISO.
Asadar, acestea sunt dupa cum se poate vedea, cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta antreprenorii ar trebui sa le cunoasca despre ceea ce inseamna o certificare ISO. Cei care participa la tot felul de licitatii, trebuie sa stie ca au nevoie neaparat de o certificare ISO, astfel incat sansele lor de a castiga licitatia sa fie cat mai mari.
Pentru antreprenorii interesati de obtinerea unei certificari ISO, indiferent ca au nevoie de standardul ISO 9001, sau de ISO 45001, de ISO 27001, de ISO 14001 sau de alte standarde, primul pas care trebuie urmat este accesarea https://www.certificareiso.ro, pentru a lua legatura cu specialistii in obtinerea certificarii ISO.