Ce este Ametistul?

Ce este Ametistul?

Atunci cand vine vorba despre accesorii pentru barbati, foarte multi dintre acestia aleg sa poarte bratari. Unii domni isi indreapta atentia spre bratari din aur sau din argint, in timp ce alti barbati aleg sa poarte bratari barbati cu pietre semipretioase.

Dat fiind faptul ca exista foarte multe astfel de pietre, vom prezenta in randurile care urmeaza un exemplu de piatra semipretioasa, care este des intalnita in bijuterii, si veti descoperi si cateva beneficii ale acesteia.

Ametist (Jamunia)

Ametistul este o piatra semipretioasa de culoare violeta din familia mineralelor Quartz. Ca un substitut astrologic al Blue Sapphire (safir albastru) este purtat pentru a depasi stresul financiar, instabilitatea profesionala si dependentele nesanatoase.

Ametistul poate fi purtat si de Gemeni, Fecioara si Taur. Barbatii care poarta bijuterii prevazute cu aceasta piatra semipretioasa se pot bucura de beneficii precum urmatoarele:

  • Ametistul este destul de popular pentru capacitatea sa de a calma mintile nelinistite si distrase si, prin urmare este extrem de benefic in imbunatatirea productivitatii purtatorului.
  • Vindeca tendintele dependentei. Din cele mai vechi timpuri, Ametistul a fost utilizat pe scara larga pentru remedierea tendintelor autodistructive si dependente ale fiintelor umane. Oamenii dependenti de fumat, baut si consum de droguri se pot baza cu siguranta pe aceasta piatra pretioasa pentru a renunta la aceste obiceiuri.
  • Rcupereaza averile si relatiile pierdute: Ametistul poate reinvia oportunitatile neasteptate, ajutand astfel purtatorul sa recupereze confortul materialist si financiar, precum si sa repare relatiile pierdute sau rupte.
  • Tranchilizeaza mintile anxioase: Ametistul poate calma mintile slabe, fragile si anxioase si astfel este extrem de benefic in vindecarea insomniei, anxietatii, fricii si depresiei. Beneficiile ametistului depasesc aproape toate celelalte pietre pretioase atunci cand vine vorba de imbunatatirea focalizarii mentale, a concentrarii si a abilitatilor meditative ale purtatorului.
  • Sterge blocajele mentale: Purtarea ametistului poate deschide minti stagnante sau blocate, asfaltand cai pentru aparitia solutiilor creative si logice. Din acest motiv, academicienii, cercetatorii si savantii recurg adesea la ametist pentru succes.
  • Imbunatateste sanatatea parului, a dintilor si a oaselor: Dezintoxicarea si regenerarea celulara sunt cateva dintre beneficiile de vindecare ale ametistului recunoscute pe scara larga in medicina alternativa. De asemenea, este purtat pentru a vindeca artrita, cancerul osos si paralizia.

Fiind o piatra pretioasa robusta (duritatea lui Moh – 7) si disponibila din abundenta in natura, ametistul este folosit in bijuterii la scara comerciala. Preturile sale sunt influentate mai mult de culoare si mai putin de alti factori. Cu toate acestea, originea, reducerea si claritatea au o influenta asupra preturilor sale.

Calitatea ametistului

Calitatea Ametistului este definita in principal prin culoarea sa. Cu toate acestea, cunoasterea prealabila a altor factori poate ajuta persoanele care au nevoie de bijuterii prevazute cu aceasta piatra, sa selecteze cea mai competenta optiune si sa cumpere online cea mai buna piatra pretioasa Amethyst, dupa preferintele lor.

Origine

Au fost descoperite mine de ametist in Rusia, Zambia, India, Brazilia, Myanmar, Madagascar, Mexic si Sri Lanka. Cu toate acestea, culoarea violeta bogata asociata cu ametistul african o face exceptional populara. Ametistul zambian si brazilian sunt alte origini ametiste celebre datorita culorii violet de zmeura saturate in mod decent.

Culoare

Culoarea ametistului poate varia de la roz-violet deschis la purpuriu profund. Ametistul de cea mai buna calitate afiseaza o culoare violet saturata viu (cu sau fara nuante de rosu) si lipseste zonarea culorii complet.

Pietrele pretioase nu trebuie sa fie nici prea usoare incat sa scada culoarea sau sa fie prea intunecate incat sa arate negru in iluminare slaba. De asemenea, trebuie sa cautati cu atentie nuantele maro si zonele de culoare, deoarece pot scadea marginal calitatea si valoarea totala a ametistului.

Claritate

Ametistul este clasat ca piatra pretioasa de tip 2, pe standarde de claritate, ceea ce presupune ca este natural mai curat decat alte pietre pretioase. Un ametist transparent, fara incluziuni vizibile, radiaza mai bine lumina si culoarea decat pietrele translucide.

De regula, cu cat sunt mai mici incluziunile, cu atat este mai buna calitatea ametistului. Deoarece este disponibil in mod confortabil si destul de accesibil, nu este demn de a face un compromis cu privire la aspectul de claritate atunci cand cumparati ametist online sau de la dealeri.

Care este cea mai buna origine pentru Ametist in scop astrologic?

Ametistul african este considerat cel mai bun pentru utilizare astrologica datorita culorii sale violet intens, adevarat. Cu toate acestea, avand in vedere ca ametistul brazilian este suficient de decent in calitate, de asemenea, poate fi purtate. Avand in vedere ca ametistul nu este prea scump si este astrologic important, este important sa alegeti sa purtati ametist de inalta calitate, care sa fie in concordanta cu culoarea.

Astrologic, Ametistul este la fel de eficient ca safirul albastru?

Ametistul este recunoscut in astrologia vedica ca inlocuitor al safirului albastru, ceea ce inseamna ca este capabil sa dea rezultate, dar nu fara a avea anumite repercusiuni. In comparatie cu pietrele pretioase astrologice originale (in acest caz, safirul albastru), un inlocuitor necesita mult mai mult timp.

In plus, este posibil ca rezultatele sa nu corespunda asteptarilor purtatorului. Ametistul este insa sugerat atunci cand o persoana este constransa din problemele bugetare si nu este in stare sa cumpere safir albastru.

Leave a reply:

Site Footer