Ce diferente sunt intre tehnologiile Super Amoled si Super LCD?

Tehnologiile de varf Super Amoled si Super LCD sunt practic cele mai populare ecrane folosite pe dispozitivele mobile. Coreenii de la Samsung nu numai ca utilizeaza Super Amoled dar sunt cei care au dezvoltat acest tip de display. Practic care ar fi diferenta dintre cele doua ecrane?

Super Amoled a pornit cu tehnologia Oled, care consta din fibre organice luminoase cu electrozi la un capat. Cand curentul electric este aplicat, acestea emit lumina. Amoled reprezinta o matrice organica care emite lumina. Ecranul va adauga o folie semiconductoare in spatele panoului Oled care permite sa activeze rapid fiecare pixel. Ecranele Amoled sunt de1000 de ori mai rapide decat ecranele LCD.

Ecranele Amoled tind sa ofere un contrast mult mai bun, deoarece lumina acestuia vine de la fiecare pixel in parte si nu din partea unui singur panou de iluminat. Acest tip de ecran foloseste o gama larga de culori, putand afisa multe culori.

Alte avantaje ale acestor ecrane Amoled ar putea fi si unghiurile mari din care putem privi, acestea putand fi chiar flexibile, facandu-le astfel ideale pentru telefoanele curbate, ca de exemplu Samsung Galaxy Round. Un touch Amoled foloseste un panou suplimentar pozitionat in fata ecranului, dar cu Super Amoled, Samsung a integrat senzitivitatea touchscreen Samsung direct in ecran.

Din rezultatul acestei integrari rezulta un ecran mult mai usor si mai subtire, consumand mult mai putina energie. Cei de la Samsung, au mai multa incredere in ecranele Super Amoled, compania folosind acest tip de ecran si la telefoane de varf din gama Galaxy.

De exemplu, avem Super Amoled Plus, ce este utilizat in gama Galaxy, dar se degradeaza mai rapid decat super Amoled, de aceea Samsung nu a folosit acest tip de display in produsele de top.

Fata de ecranele Amoled ce lumineaza fiecare pixel individual, Super LCD foloseste un panou de iluminare, asa ca intreg ecranul este aprins intr-o oarecare masura oferind chiar si zone neiluminate.

Ecranele LCD folosesc cristale lichide care sunt manipulate prin incarcaturi electrice pentru a acoperi sau a nu acoperi pixelii, cum este necesar. In ecranele LCD standard este prezent si un spatiu gol intre sticla de protectie si elementul de display, dar o data cu aparitia Super LCD, acest spatiu a fost eliminat, fapt ce aduce beneficii similare cu ecranele Super Amoled.

Stralucirea este redusa facand astfel ecranul mult mai usor de vizualizat in timpul zilei sau in lumina soarelui, iar ecranul este mult mai subtire si foloseste mult mai putina energie fata de un LCD standard.

Consumul de energie al ecranelor Super LCD este relativ scazut, culorile sunt luminoase, este ideal pentru a naviga pe Internet pe unele site-uri ce tind sa afiseze o culoare alba in fundal. Opusul este cu adevarat Super Amoled, unde negrul consuma mai multa energie, deoarece un pixel individual nu necesita iluminare.

Totul devine mai complicat atunci cand ne gandim ca exista mai multe variatii ale acestui tip de ecran: Super LCD 2 si Super LCD 3 reprezinta o imbunatatire a LCD, avand o imagine mult mai buna.

Leave a reply:

Site Footer