Ce diferenta exista intre masajul terapeutic si masajul de relaxare?

Ce diferenta exista intre masajul terapeutic si masajul de relaxare?

Terapia de masaj a devenit foarte populara in ultimii ani, deoarece oamenii de stiinta au venit cu dovezi proaspete indreptate catre puterile de vindecare ale atingerii umane. Nivelul de stres este acum mereu ridicat, asa ca o vizita la salonul de masaj este, in general, un mare calmant.

Diferite tipuri de masaje au scopuri diferite. In timp ce masajele de relaxare actioneaza ca un tratament pentru organism, un masaj terapeutic are drept scop ameliorarea tulburarilor cronice si a durerilor musculare.

DIFERENTA

Masajele terapeutice sunt in general efectuate la clinici, spitale sau resedinta unui medic specializat. Mediul este complet diferit de un spa de masaj.

Prima data cand mergeti sa primiti o sedinta de masaj terapeutic, ar putea fi necesar sa completati o multime de formulare care specifica istoricul dumneavoastra medical si care ofera detalii despre afectiunile pentru care doriti sa urmati tratament.

Desi sesiunea va va relaxa precum un masaj normal la un spa, unele instrumente avansate vor fi folosite pentru a asigura ameliorarea durerii si pentru a trata problemele de sanatate cronica.

Imbunatatirea sanatatii generale si a bunastarii clientului este obiectivul oricarui masaj terapeutic bun, comparativ cu masajul de relaxare, in general, are mai multe scopuri cosmetice. Mai mult, terapeutul dumneavoastra de masaj va conduce frecvent sesiuni pentru a masura profunzimea problemei dvs. de sanatate si a stabili ritmul pentru sedintele ulterioare.

BENEFICIILE MASAJULUI TERAPEUTIC

Persoanele care sufera de afectiuni medicale precum durerile cronice ale corpului, dezechilibre posturale, probleme de greutate, leziuni sportive, fibromiglacia, sindromul tunelului, sindromul Down, autitismul beneficiaza foarte mult de o sesiune de masaj terapeutic profesional.

Oamenii de stiinta spun ca astfel de masaje sunt utilizate ca tratament complementar in ingrijirea stomatologica, chiropractica si chiar cancer. Terapia neuromusculara, terapia declansatoare si eliberarea mysofasciala sunt cateva dintre tehnicile utilizate in astfel de masaje. De asemenea tratamente beneficiaza si pacientii care sufera de depresie cronica.

De exemplu, femeile care au suferit de avorturi recente s-au dovedit a fi mai putin deprimate dupa ce au urmat cursuri de masaj terapeutic. Pe de alta parte, masajele de relaxare va vor ajuta pielea sa straluceasca si sa va intinereasca corpul. O vizita la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, este o modalitate de a va rasfata din cap pana in picioare.

CUM SA ALEGETI MASAJUL POTRIVIT

In primul rand, sa fie clar care este scopul. Mergi la un masaj pentru a te relaxa si arata bine sau vrei un masaj care iti ofera beneficii medicale? Acesta este primul lucru de care trebuie sa tineti cont, mai ales in cazul unui masaj terapeutic, asigurati-va ca practicantul are experienta buna si a urmat un curs de pregatire certificat. Intrebati, de asemenea, medicul dumneavoastra despre numarul de cazuri pe care le-a rezolvat cu aceasta afectiune sau plangere.

O sesiune de masaj terapeutic va costa, de asemenea, mult mai mult decat un masaj de relaxare pentru beneficiile sale evidente pentru sanatate. Este mai bine sa aveti un plan definit inainte de a decide sa optati pentru el. Indiferent de tipul de masaj pentru care optati, sunteti sigur ca veti iesi mai fericiti si fara stres.

Doriti alt tip de masaj? Cu siguranta exista si alte soutii, astfel ca puteti opta de exemplu pentru masaj suedez sau pentru masaj sportiv.

MASAJ SUEDEZ

Una dintre cele mai utilizate metode de masaj, masajul suedez poate fi utilizat pentru multe tipuri diferite de afectiuni medicale, inclusiv in ameliorarea durerii, pentru relaxarea articulatiilor si muschilor rigizi si in tratamentul pacientilor cu osteoartrita. Acest tip de masaj bland poate, de asemenea, sa promoveze senzatia de bunastare generala si sa reduca atat stresul fizic, cat si cel emotional. Exista 5 lovituri diferite folosite in masajul suedez si constau in alunecare sau alunecare, framantare, atingere ritmica, fictiune si vibratii.

MASAJ SPORTIV

Oarecum asemanator cu masajul suedez, acest tip de masaj este destinat in mod special sportivilor sau celor cu stiluri de viata foarte active. Poate fi utilizat pentru a ajuta la tratarea dizabilitatii si a durerii. Acest tip de masaj este uneori denumit terapie manuala sau manipulatoare, deoarece include adesea framantarea si manipularea muschilor, manipularea articulatiilor si mobilizarea articulatiilor.

MASAJ PROFUND TESUT

De obicei, masajul tesuturilor profunde este utilizat pentru a ajuta la afectarea muschilor din leziunile anterioare. Acest tip de masaj este bun pentru ameliorarea durerii constante si poate fi benefic pentru sportivi. Modul in care functioneaza aceasta tehnica mai lenta, mai puternica, este prin vizarea unor straturi mai profunde de muschi si tesut conjunctiv.

Asadar, terapia de masaj este o modalitate excelenta de a va relaxa sau de a ajuta la calmarea durerii. Timp de mii de ani, oamenii au folosit masajul ca o modalitate de a trata diverse boli. Din fericire acum exista diferite tipuri de masaj precum cele enumerate in acest articol, care va pot fi de mare folos.

Leave a reply:

Site Footer