Ce dezavantaje au laptopurile in comparatie cu PC-urile?

Ce dezavantaje au laptopurile in comparatie cu PC-urile?

In trecut, dintre toti cei care isi doreau un echipament pe care sa il foloseasca acasa, sau chiar si la servici, optau pentru un PC in defavoarea unui laptop, pentru ca un PC era mult mai performant decat un laptop.

Au inceput insa lucrurile sa se schimbe foarte mult in ultimii ani, iar laptopurile au inceput sa evolueze din ce in ce mai mult, astfel ca in prezent, fie ca este vorba despre laptopuri sh, laptopuri noi sau laptopuri refurbished, aceste echipamente sunt mult mai cautate decat PC-urile.

Daca stam sa tinem cont de faptul ca laptopurile vin cu o multime de avantaje in fata PC-urilor, atunci nu mai trebuie sa ne mire faptul ca ele sunt atat de iubite de catre utilizatori, care abia asteapta sa isi cumpere un laptop.

Trebuie insa mentionat faptul ca orice produs are atat avantaje cat si dezavantaje, asa ca si laptopurile pe langa multele avantaje pe care le au, vin si cu o serie importanta de dezavantaje.

Aici putem aminti in primul rand faptul ca un laptop datorita faptului ca este portabil, pentru a putea fi folosit, in cazul in care nu are cum sa se conecteze la o priza, trebuie sa aiba o baterie foarte buna, care sa reziste incarcata cat mai mult timp.

Tocmai bateria reprezinta dezavantajul laptopurilor, pentru ca in cazul in care acesta nu poate sa fie conectat la curent pentru a se incarca, iar bateria se descarca foarte rapid, atunci echipamentul nu mai poate sa functioneze.

Tot datorita faptului ca este un echipament portabil, laptopul poate avea de suferit, pentru ca daca este mai tot timpul transportat dintr-o camera in alta, sau daca nu este ingrijiit in mod corespunzator, atunci acesta va putea sa prezinte urme de uzura foarte vizibile.

Datorita faptului ca pentru a putea fi folosit, laptopul trebuie sa fie deschis, iar atunci cand nu se mai doreste utilizarea sa, trebuie inchis, odata cu trecerea timpului, balamalele acestuia ar putea incepe sa cedeze, mai ales daca discutam aici despre echipamente second hand.

Faptul ca laptopurile sunt mai pretentioase din punct de vedere al intretinerii decat PC-urile, reprezinta iarasi un motiv intemeiat pentru care foarte multi utilizatori prefera inca sa isi indrepte atentia spre un PC, in defavoarea unui laptop.

Un calculator atunci cand este cumparat, vine la pachet cu un set de boxe, motiv pentru care sunetul se aude mult mai puternic decat in cazul unui laptop, atunci cand sunetul se aude destul de incet.

Ei bine, chiar si acest aspect poate sa reprezinte deasemenea un alt motiv pentru care se poate spune ca un laptop are o multime de dezavantaje in fata unui PC.

Asadar, laptopurile pot avea dezavantaje destul de multe in fata PC-urilor, insa datorita faptului ca au totusi si foarte multe avantje, dar si datorita faptului ca pot sa fie folosite cu succes in foarte multe activitati, ca sa nu mai spunem ca sunt si dispozitive performante, laptopurile sunt in prezent mult mai indragite decat PC-urile.

Leave a reply:

Site Footer