Inceperea unei afaceri pe internet poate fi relativ simpla si accesibila, dar sunt necesare unele cheltuieli. In acest articol, vom arunca o privire catre costurile unei afaceri online pe care le veti avea de suportat atunci cand veti incepe o afacere.
Web hosting si domeniu
Primele doua lucruri de care aveti nevoie sunt o platforma de gazduire web si un nume de domeniu. Aceste costuri sunt absolut necesare pentru a incepe.
Numele dvs. de domeniu va fi adresa URL asociata site-ului dvs. web. De obicei, veti plati un pret initial pentru numele de domeniu, apoi o taxa anuala dupa aceea.
Pentru gazduirea web, costurile la care va puteti astepta depind de cat de mare este compania dvs. si de cat de mult trafic anticipati. Daca va asteptati la o cantitate generoasa de trafic pe site-ul dvs. in fiecare zi, va trebui sa platiti un pic mai mult pentru a avea o platforma care poate gazdui atat de multi vizitatori. Puteti plati de obicei pe an, pe 6 luni, pe 3 luni sau lunar.
Proiectare web si receptivitate
Veti avea nevoie ca site-ul dvs. sa fie compatibil cu dispozitivele mobile, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie receptiv pe alte dispozitive decat pe un desktop. In acest fel, reduceti frustrarea clientilor de la faptul ca nu va pot accesa cu usurinta site-ul web pe telefoanele lor si veti obtine un rang mai inalt in rezultatele cautarii Google, procedand astfel.
Veti dori sa va asigurati de faptul ca platforma dvs. pentru site-ul dvs. web include capacitatea de raspuns mobil in costuri.
Daca aveti un anumit brand si respectati standardele de branding, va trebui de asemenea sa platiti pentru designul web personalizat. Va fi necesar sa angajati un profesionist care utilizeaza culorile si fonturile marcii dvs. pentru a va proiecta meniurile, pagina de pornire si celalalt continut de pe site-ul dvs.
Pentru a angaja un profesionist pentru a face acest lucru, s-ar putea sa va asteptati sa platiti cateva sute de dolari, in functie de cate ore este nevoie pentru a rafina designul. Daca nu respectati anumite standarde de marca, puteti gasi online o tema gratuita pentru site-ul web pentru a o adauga pe site-ul dvs.
Marketing
Acesta este probabil procesul cel mai costisitor pentru afacerea online. Marketingul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care se pot cheltui bani, deoarece are o plata directa in functie de cat de bine o faci.
Va trebui sa creati bugete pentru lucruri precum optimizarea motorului de cautare, anunturi cu plata pe clic (PPC), prompvarea pe retelele sociale si crearea de continut.
De ce trebuie sa platiti pentru optimizarea motorului de cautare? Pentru inceput, SEO este un cost necesar pentru a va asigura ca apareti in rezultatele cautarii. Pentru a va asigura ca site-ul dvs. apare in rezultatele cautarii (organic), poate doriti sa angajati o agentie SEO pentru a va ajuta sa creati backlink-uri si sa optimizati in continuare continutul de pe site-ul dvs.
Multe marci si companii online merg de asemenea inainte cu marketingul PPC. Cu aceasta optiune, proprietarii de site-uri platesc o taxa in functie de cuvintele cheie pentru care doresc sa se claseze, si in functie de cate clicuri primesc pe site-ul lor.
Anunturile dvs. vor aparea pe ecranele potentialilor clienti, fie ca un link in partea de sus a paginii cu rezultatele cautarii, fie ca un mic anunt in coltul Facebook-ului lor, iar daca dau click pe acesta, veti plati o taxa. Acesta este un mod excelent de a atrage clienti si nu este prea scump.
Nu in ultimul rand este crearea de continut web. Daca nu sunteti un scriitor de continut cu experienta, atunci ar trebui sa angajati un freelancer care sa se ocupe de acest lucru. Google si alte motoare de cautare acorda prioritate site-urilor in clasamentele rezultatelor cautarii, care au continut bine scris si de calitate.
Daca pagina dvs. de pornire este plina de erori de ortografie si nu are o experienta excelenta pentru utilizator, clasamentul dvs. va avea de suferit. Este important sa angajati un redactor bun pentru a va asigura ca pagina dvs. de pornire, subpaginile si orice postari in stil de blog au continut de calitate, care le permite utilizatorilor sa gaseasca cu usurinta ceea ce doresc.
Acelasi lucru este valabil si pentru crearea si marketingul postarilor pe retelele sociale; doar pentru ca ai un Instagram personal nu inseamna ca stii cum sa conduci un Instagram de afaceri. Veti avea nevoie de cineva care sa va poata intretine toate platformele de socializare, sa creeze continut, sa monitorizeze recenziile si comentariile si sa se asigure ca totul functioneaza fara probleme.
Sunt sanse sa nu aveti timp sau latime de banda pentru a face toate acestea si pentru a va conduce afacerea. Angajati doar un freelancer care stie cum functioneaza lumea retelelor sociale, apoi stati pe spate, relaxati-va si urmariti numarul de adepti care creste.
Dupa ce ati citit toate cele de mai sus, luati-va un moment sa va ganditi la bugetul de pornire si sa vedeti daca sunteti gata sa incepeti cu un site web, un blog sau o afacere online proprie.