Ce beneficii ofera arderii salviei?

Ce beneficii ofera arderii salviei?

Sunteti curiosi despre arderea salviei pentru a imbunatati calitatea aerului in casa dvs., pentru a va imbunatati sanatatea sau pentru a va reduce depresia sau anxietatea?

Salvia a fost folosita ca condiment si, de asemenea, ca o modalitate de a imbunatati sanatatea in medicina traditionala. Are o lunga istorie de utilizare in Egipt, Roma si medicina greaca, precum si in cadrul traditiilor de vindecare autohtone.

In ceea ce priveste salvia arzatoare, salvia uscata este arsa ca o modalitate posibila de a vindeca, proteja, creste intelepciunea si de a stimula apararea impotriva bolilor.

Tipuri de salvie

Care sunt diferitele tipuri de salvie? Unele specii cunoscute includ salvia comuna, salvia alba, salvia spaniola si salvia chineza. Termenul botanic pentru salvie comuna este Salvia officinalis.

Beneficiile utilizarii salviei pe plan intern

Salvia este folosita astazi in numeroase scopuri, in functie de metoda de utilizare. Salvia folosita intern poate fi luata pentru oricare dintre urmatoarele scopuri. Arderea salviei, implica arderea literalmente a frunzelor de salvie si lasarea fumului sa purifice aerul din casa dvs. Salvia poate fi luata si intern sub forma de lichid, spray, pastila, capsula sau tableta.

Retineti ca, desi exista cateva dovezi de cercetare care sugereaza beneficiile salviei pentru fiecare dintre aceste utilizari, ramane preliminara si este nevoie de mai multe cercetari pentru a defini avantajele salviei pentru fiecare dintre aceste scopuri.

In general, se considera ca compusii fenolici prezenti in salvie sunt utili in ceea ce priveste efectul antioxidant si reducerea radicalilor liberi. Acidul rosmarinic si acidul carnosic sunt doi compusi din salvie care sunt asociati in special cu un efect antioxidant.

In cele ce urmeaza, sunt prezentate cateva dintre avantajele presupuse ale folosirii salviei pe plan intern:

 • calmarea durerilor de cap.
 • reducerea stresului oxidativ asupra organismului.
 • protejarea impotriva daunelor radicalilor liberi.
 • reducerea inflamatiei.
 • protejarea impotriva infectiilor bacteriene si virale.
 • supliment alimentar pentru digestie.
 • alinare la nivelul gatului.
 • protejarea impotriva pierderilor de memorie.
 • reducerea depresiei sau imbunatatirea starii de spirit.

Beneficiile arderii salviei

Scopul arderii salviei difera usor de motivele pentru care o luati intern. Arderea salviei este un ritual spiritual istoric. Calitatea slaba a aerului poate fi legata de diferite conditii de sanatate. In acest fel, arderea salviei este vazuta ca un mod rentabil de a purifica aerul.

Acest lucru se datoreaza faptului ca se crede ca salvia are proprietati antimicrobiene care ajuta la uciderea bacteriilor, virusurilor si ciupercilor. Acestea fiind spuse, este important sa retineti ca arderea salviei va crea fum, ceea ce poate provoca probleme de sanatate pentru persoanele predispuse la astm si alte afectiuni respiratorii.

La fel ca in cazul preluarii de salvie interna, unii practicanti ai medicinei alternative considera ca arderea salviei poate ajuta la eliberarea asa-numitei „energii negative”.

Unele dintre pretinsele avantaje ale arderuu salviei includ urmatoarele:

 • scoaterea bacteriilor din aer.
 • respingerea insectelor.
 • imbunatatirea intuitiei.
 • purificarea obiectelor specifice.
 • imbunatatirea starii de spirit si reducerea stresului si a anxietatii.

Siguranta folosirii salviei

Salvia a fost aprobata de Administratia SUA pentru Alimente si Droguri pentru utilizare ca condiment sau condiment. In general, utilizarea salviei in scopuri de sanatate este recunoscuta ca sigura.

Cu toate acestea, unele specii de salvie contin thjonon, care poate avea un efect asupra sistemului nervos. Douazeci sau mai multe picaturi de ulei de salvie sunt considerate a fi o doza toxica. Unele efecte secundare potentiale ale utilizarii extinse a salviei includ neliniste, ritm cardiac rapid, vertij, varsaturi, leziuni renale, convulsii si tremur.

Daca intentionati sa utilizati salvie interna, pe langa arderea salviei, este important sa anuntati medicul (la fel ca in cazul medicamentelor complementare).

In ceea ce priveste arderea salviei, in general este sigur sa o faceti in jurul copiilor si animalelor de companie, atat timp cat sunteti constienti de orice afectiuni respiratorii posibile. In plus, s-ar putea sa nu le placa mirosul.

Pasi pentru arderea salviei

 1. Veti avea nevoie de ceva in care sa ardeti salvia. Acesta ar putea fi o tava de tamaie sau un bol pentru a prinde cenusa in timp ce salvia arde. Puteti achizitiona de asemenea, un arzator de salvie. Umpleti-l cu pamant sau nisip. Nu folositi un recipient inflamabil si nu mentineti apa la indemana.
 2. Deschideti o fereastra sau o usa inainte de a incepe sa ardeti salvia. Acest lucru permite fumului sa iasa din casa.
 3. Puneti salvia in recipientul care arde si aprinde-l. Lasati-l sa arda cateva secunde si apoi aruncati-o astfel incat sa continue sa fumege. Daca nu mai emite fum, incercati sa o aprindeti din nou.
 4. Daca utilizati salvia in scopuri spirituale, stabiliti o intentie pentru ceea ce faceti. Acest lucru este ca si cum ati spune ca incepeti un nou inceput. De exemplu, s-ar putea sa spuneti „Sa fie ziua in care incep sa aiba loc schimbarile”.
 5. Mergeti in fiecare camera pe care doriti sa o purificati si lasati fumul sa intre in ea. Nu permiteti niciunui spatiu sa se umple cu prea mult fum. Evitati inhalarea fumului direct.

Acum ca ati aflat atatea lucruri despre salvie, cu siguranta va puteti indrepta atentia spre https://www.e-palosanto.com/salvie, cu scopul de a achizitiona o bagheta de salvie pentru a o arde, si pentru a va bucura de beneficiile acesteia.

Leave a reply:

Site Footer