Ce avantaje majore are vopsirea electrostatica?

Ce avantaje majore are vopsirea electrostatica?

Vopsirea electrostatica defineste o tehnica de aplicare a vopselei care se bazeaza pe conceptul care atrage opusul. In timpul procesului de vopsire electrostatica, suprafetele metalice care sunt incarcate negativ atrag vopseaua incarcata pozitiv la echipamentul vopsit.

Deoarece sarcina negativa atrage vopseaua ca un magnet, vopseaua „se infasoara” in toate partile componentelor metalice.

Drept urmare, vopsirea electrostatica ofera o tehnica ideala nu numai pentru acoperirea diferitelor suprafete metalice si zone greu accesibile, dar si pentru asigurarea finisajelor uniforme si eliminarea risipei de vopsea.

Pentru a intelege de ce contractantii de vopsire recomanda vopsirea electrostatica pentru diferite aplicatii industriale si comerciale, sa aruncam o privire mai atenta asupra avantajelor sale.

Uscare rapida

Unul dintre cele mai notabile beneficii ale vopsirii electrostatice este ca sistemele de acoperire se vindeca complet peste noapte. Astfel, intreprinderile isi pot relua activitatile cat mai curand a doua zi.

Exista chiar si unii contractori de vopsire performanta sunt de asemenea gata sa lucreze la indemana dvs., chiar si dupa orele de program si in weekend, pentru a minimiza intreruperile si timpul mort.

In plus, vopsirea electrostatica este mai versatila decat alte metode de aplicare a vopselei, care utilizeaza si sarcini electrostatice pentru a atrage produsele de acoperire pe suprafetele metalice.

In comparatie cu acoperirea cu pulbere de exemplu, vopsirea electrostatica nu are nevoie de operatii ulterioare, cum ar fi plasarea componentelor metalice care au fost acoperite in cuptoare speciale pentru intarire. Aceasta face ca vopsirea electrostatica sa fie potrivita pentru o gama larga de aplicatii la fata locului.

Eficienta maxima

Deoarece vopsirea electrostatica asigura o rata de transfer de 98% din produsele de vopsea pe suprafetele metalice, aceasta determina limitarea poluarii. Aceasta eficienta inseamna ca exista mai putine compusi organici volatili (COV) eliberati in aer.

Avand in vedere ca emisiile mai mici de COV se traduce prin reducerea poluarii aerului, vopsirea electrostatica ofera o alternativa excelenta pentru proiectele de vopsire ecologice. In afara faptului ca sunt ecologice si respecta reglementarile VOC stricte, acoperirile electrostatice moderne acrilice ofera finisaje atractive si durabile pentru diferite aplicatii.

Finisaje asemanatoare fabricii

In ceea ce priveste calitatea si eficienta acoperirii, pictura electrostatica depaseste adesea alte optiuni de acoperire din metal care pot fi utilizate la fata locului.

Atunci cand produsele de acoperire sunt aplicate electrostatic, particulele de vopsea formeaza o legatura puternica cu substratul, oferind un finisaj neted, de inalta calitate, fara urme de perii, picaturi sau bule.

Insa vopsirea electrostatica realizata de specialistii de la ElectroStatica, pe care ii puteti contacta accesand https://www.electrostatica.ro/ (pe site gasiti si numarul de telefon si adresa lor), nu ofera doar un finisaj impecabil oricarei componente si structuri metalice; ci asigura de asemenea, performante stabile in diferite aplicatii, ceea ce este similar cu performantele acoperirilor disponibile in fabrici.

Produsele speciale de acoperire care sunt aplicate electrostatic asigura de asemenea, o suprafata neporoasa, care este impermeabila pentru solutiile comune de curatare si dezinfectanti si poate preveni proliferarea agentilor patogeni fungici si bacterieni. Asadar, aceste acoperiri se pot utiliza in instalatiile care necesita conditii igienice si sanitare.

Durabilitate extinsa

Aplicarea profesionala a acoperirilor electrostatice imbunatateste rezistenta lor in medii dure, insa este necesar ca substraturile sa fie pregatite corespunzator si sa fie specificate produsele potrivite pentru acoperire.

Ca exemplu, metoda electrostatica poate fi utilizata pentru a aplica produse epoxidice cu doua componente, care sunt suficient de rezistente pentru a rezista conditiilor de operare dure.

Eficienta costurilor

Deoarece vopsirea electrostatica are un efect de infasurare, previne efectiv coroziunea care in cazul folosirii unei alte tehnici de vopsire, ar fi putut afecta componentele metalice, afectandu-le durata de viata.

In consecinta, aceasta modalitate de aplicare a vopselei poate genera economii mari pe termen lung. De asemenea, aplicarea produselor de acoperire cu echipamente de vopsire electrostatice necesita mai putin forta de munca si material.

Acum ca ati descoperit deja atatea informatii despre vopsirea electrostatica, probabil va intrebati daca are si dezavantaje aceasta tehnica de vopsire a suprafetelor, si cu siguranta raspunsul este da. Veti descoperi pe scurt doua dezavantaje ale acesteia. Iata despre ce este vorba!

Are costuri mai mari de echipament

In timp ce s-ar putea economisi bani din faptul ca aveti mai putina forta de munca si materiale, vopsirea electrostatica necesita echipamente care pot fi costisitoare. Cu toate acestea, este o investitie grozava pe termen lung.

Este necesar ca o persoana cu cunostinte sa utilizeze echipamentul. Pentru a va asigura ca echipamentul electrostatic de vopsire prin pulverizare este intretinut si curatat corespunzator, un profesionist sau o persoana instruita ar trebui sa fie cea care sa il foloseasca pentru a evita costurile.

Dupa cum se poate vedea, vopsirea in camp electrostatic are atat avantaje, cat si dezavantaje (numarul avantajelor este mult mai mare decat cel al dezavantajelor).

Daca aveti nevoie de servicii de vopsire electrostatica, indiferent ca intentionati sa vopsiti o balustrada, un gard sau diferite alte materiale, cu siguranta cea mai idicata solutie este sa accesati www.electrostatica.ro, pentru a lua legatura cu specialistii.

Leave a reply:

Site Footer