Ce alegem tamplarie PVC sau aluminiu?

Ce alegem tamplarie PVC sau aluminiu?

Vreti sa schimbati ferestrele si sa va puneti termopane pentru a izola locuinta si pentru a reduce facturile la caldura? In acest caz probabil ca va puneti intrebarea ce ar trebui sa folositi, tamplarie PVC sau aluminiu.

Primim mai multe detalii in acest sens de la o firma de tamplarie PVC din Rosiori.

Izolarea termica este influentata de coeficientul materialului din care este facuta fereastra exterioara (lemn, aluminiu sau PVC) si de un indicator K. Atunci cand K are o valoare mai mica, conservarea cantitatii de energie termica pierduta este mai mare.

In urma onor teste efectuate s-au facut mai multe constatari. Pentru profilele de PVC s-a observat o diferenta mare de temperatura intre interior si exterior. Acest fapt este consecinta directa a unei izolari bune din punct de vedere termic al materialului.

Pentru profilele din aluminiu testele au dovedit ca temperatura exterioara este aproximativ egala cu cea interioara din cauza faptului ca aluminiul este metal si conductivitatea sa termica este mare. Pentru a putea rezolva problema, in profilul de aluminiu se adauga o fibra din carbon pentru a izola mai bine.

Fibra din carbon are un pret ridicat si, in consecinta si tamplaria din aluminiu ajunge de cele mai multe ori la preturi mari si depasteste in unele cazuri tamplaria PVC.

Un dezavantaj major al tamplariei din aluminiu este formarea condensului. Pentru profilele din PVC nu trebuie sa va faceti griji in acest sens pentru ca nu va aparea condens. Mecanismul care determina aparitia condensului are legatura cu temperatura: aceasta fiind mai mica la exterior decat in interior, aerul care este cuprins in camerele profilului va avea o temperatura mai mare deca cea dintre geamuri.

Pentru profilele din aluminiu, asa cum am spus si mai sus temperatura de la exterior este egala cu cea din interior si aerul care va fi cumprins intre camerele profilului va avea o temperatura mica fata de cel cuprins intre geamuri. In interiorul camerelor profilului se poate forma condens.

La profilele din PVC colturile sunt imbinate prin termosudare si acest lucru asigura etanseitatea. In schimb, la profilele din aluminiu imbinarea se face cu nituri si in timp profilurile ajung sa se strice.

Aluminiul are si el avantaje. Este rezistent la factorii de mediu si la scouri si este si usor de intretinut. Este versatil pentru diverse elemente de feronerie masive si asigura si o protectie fonica foarte buna. Se poate reduce nivelul de zgomot cu pana la 48% comparativ cu ferestrele normale.

Aluminul are si o buna protectie contra tentativelor de patrundere prin efractie. Profilele din aluminiu sunt potrivite pentru constructiile de birouri care au zone mari acoperite de geamuri sau pentru cladirile care au forma de cupola.

Pentru blocuri sau case sunt mult mai indicate profilele din PVC. Profilele din aluminiu sunt si ele recomandate pentru usi glisante sau pentru un sistem arhitectural complex, cum ar fi vitrajele ample, fatadele de tip cortina, cupolele din sticla, serele, etc.

Daca alegeti sa schimbati ferestrele clasice cu geamuri termopan veti putea observa imediat diferenta si veti vedea in timp real cum va scad preturile de la facturile pentru incalzire.

Leave a reply:

Site Footer