Cateva echipamente de care are nevoie o piscina

Cateva echipamente de care are nevoie o piscina

Locuiti la casa si aveti o curte mare si frumoasa? Daca raspunsul este da, atunci cu siguranta puteti incepe sa va ganditi la cat de utila ar fi o piscina in curtea casei pentru dvs. si pentru familia dvs.

Imaginati-va doar zilele foarte calduroase de vara, cand ajungeti dupa-masa pe la orele 17:00 – 18:00 acasa de la servici. Cu siguranta veti dori sa va racoriti, insa va fi deja prea tarziu sa mai mergeti la strand, acolo unde alege lumea sa se racoreasca.

Avand propria piscina in curte insa, veti putea sa petreceti cateva ore de vis in propria piscina, unde va veti relaxa alaturi de cei dragi, dupa o zi grea si obositoare la locul de munca.

Asadar, daca dispuneti de o curte spatioasa si aveti o situatie financiara buna, cu siguranta trebuie sa contactati o firma specializata in constructii piscine, pentru a va construi piscina ideala, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca va mai fi nevoie sa va indreptati atentia si spre cateva echipamente.

Iata in continuare care sunt acele echipamente piscine de care are nevoie piscina dvs. pentru a fi functionala, si care este rolul acestora.

Pompa

Pompa este inima sistemului dvs. de piscina. O pompa este necesara deoarece circula in piscina – fara pompa, murdaria, algele si bacteriile se vor colecta in apa si piscina dvs. ar stagna (care nu este sigur si neigienic pentru inoat).

Cum functioneaza o pompa? Intr-un sistem tipic de pompare, un motor electric roteste un rotor in interiorul carcasei pompei. Rotorul comuta apa din diferite canale de scurgere prin filtru (o alta piesa esentiala a echipamentului) si se intoarce spre orificiile de admisie a apei.

Pompele eficiente din punct de vedere energetic sunt mult mai economice decat pompele traditionale. Acestea ofera o functionare silentioasa si pot economisi pana la 75% din costurile de functionare.

Filtru

Piscinele sunt supuse unei contaminari constante adusa de inotatori si de mediul din jurul piscinei. Filtrul este sistemul mecanic care raspunde de indepartarea acestor resturi de la piscina – ceea ce este important pentru igiena, aspect si siguranta.

Filtrele sunt universale in sistemele de piscina, acestea sunt legate de sistemul de circulatie impreuna cu motoarele si pompele. Pe masura ce pompa circula in apa, impuritatile sunt tensionate de filtru, care nu are parti in miscare si este compus din componente foarte simple.

Un capac de piscina

Crearea unui capac de piscina necesita un pic de munca, dar credeti-ne, merita. Nu numai ca acopera piscina dvs. atunci cand vremea nu este perfecta, dar protejeaza piscina atunci cand nu este in uz, si poate actiona si ca o bariera pentru a preveni caderea copiilor mici si a animalelor de companie.

Echipamente de curatare

Chiar daca aveti cea mai buna pompa si filtru de pe piata, veti avea totusi nevoie de niste echipamente de curatare suplimentare pentru a va mentine piscina in conditii excelente. Exista trei tipuri diferite de curatare: aspiratie, presiune si robotizare.

Agentii de aspiratie se ataseaza la cutia de sticla prin furtun si utilizeaza aspiratia creata de sistemul de filtrare pentru a aspira murdaria. Cele mai multe masini de curatat piscinele sunt modele de aspiratie.

Aparatele de curatare cu presiune sunt mai puternice decat aparatele de curatare prin aspiratie. Cele mai multe modele functioneaza cu o pompa suplimentara de rapel, care necesita o conexiune separata a furtunului in peretele piscinei. Aceste conexiuni separate pot fi scumpe, deci daca piscina dvs. nu are deja unul, este posibil sa doriti sa renuntati la optiunea de curatare a presiunii.

Dispozitivele de curatare robotizate ruleaza pe electricitate, deci veti avea nevoie de un punct de alimentare in imediata apropiere a piscinei. Dispozitivele de curatare robotizate sunt excelente pentru piscine mari.

Unele lucruri la care sa aveti grija atunci cand alegeti echipamentul pentru curatarea piscinei:

  • Pulverizatorul pentru piscine trebuie sa poata face fata diferitelor forme si dimensiuni ale bazinului prin reglarea flotabilitatii furtunului si a debitului principal. Unele masini de curatat au un deflector care impiedica curatarea sa se blocheze intr-un singur loc.
  • Lungimea furtunului – Asigurati-va ca furtunul ajunge de la un capat al piscinei dvs. la celalalt, cu un contor suplimentar sau doua pentru a putea curata.

Chimicale

In timp ce pompa, filtrul si echipamentul de curatare fac cea mai mare parte a salubrizarii piscinei, substantele chimice sunt necesare pentru a va mentine apa fara agenti patogeni. Agentii patogeni sunt bacterii care provoaca neclaritati, iritatii ale pielii si ochilor si deteriorarea piscinei. Chimicalele si rapoartele de care veti avea nevoie vor diferi in functie de daca aveti clor, brom, apa sarata sau piscina ionizata. Aici este combinatia simpla de substante chimice de care aveti nevoie pentru o piscina clorinata:

  • Clor;
  • Agenti de echilibrare a clorului;
  • Sistem de testare a apei;
  • Agenti de echilibrare alcalini;
  • Agenti de echilibrare a calciului.

Leave a reply:

Site Footer