Care sunt semnele de dinaintea mortii?

Care sunt semnele de dinaintea mortii?

In ceea ce priveste moartea, aceasta reprezinta incetarea tuturor functiilor vitale pentru persoana aflata in cauza.

Moartea este ceva de care nu ne putem ascunde, pentru ca indiferent de locul in care ne-am afla si indiferent de situatia financiara sau de alte aspecte, atunci cand clipa va sosi, vom parasi aceasta lume.

De orice putem fi siguri in viata, mai putin de moarte, care din pacate nu stim cand vine. Acesta este si motivul datorita caruia, atunci cand se gandesc la moarte, oamenii au o oarecare teama.

Cei ramasi in urma, sunt constienti de faptul ca au nevoie de ajutor, motiv datorita caruia vor accesa https://www.07funerare.ro/servicii-funerare-sector5, pentru ca specialistii de la firma de servicii funerare sa le vina in ajutor.

Firmele care presteaza asemenea servicii, se pot ocupa de imbalsamarea persoanelor decedate, dupa care are loc imbracarea decedatilor si cosmetizarea acestora. Familiile indoliate au nevoie de serviciile unei asemenea firme, care ofera si transport funerar.

Cand persoana decedata se afla acasa, aceasta va trebui sa fie transportata la capela cimitirului unde va fi inmormnantata, in timp ce daca decesul s-a produs la spital, trupul neinsufletit va fi transportat de la spital la capela, fireste, dupa ce a fost deja imbalsamat, cosmetizat si imbracat.

Revenind insa la moarte, din pacate nu putem afla care va fi ultima clipa de viata, insa exista totusi unele semne care apar inaintea mortii, iar in randurile care urmeaza, vom aborda acest subiect. Continuati sa cititi pentru a afla informatii importante despre ultimele momente inaintea mortii!

Lipsa poftei de mancare

Persoanele aflate pe moarte. refuza de cele mai multe ori sa manance, sau accepta doar foarte mici cantitati de mancare, pentru ca nu mai au destula energie sa mestece sau sa digere alimentele corect.

Cu cateva minute inainte de a muri, pacientul nu va mai putea nici macar sa inghita, motiv datorita caruia nu trebuie sa fie fortat sa manance daca nu mai poate sa faca asta.

Oboseala excesiva si somn profund

In ultimele momente ale vietii, omul va simti o nevoie a unui somn muribund, mai mare decat niciodata. Acesta va dormi aproape zi si din noapte, din cauza faptului ca metabolismul lui incetineste, iar faptul ca refuza, sau pur si simplu nu mai poate manca bea, sunt factori care duc la aparitia deshidratarii, care mai departe favorizeaza confuzia, slabiciunea si ametelile.

Slabiciune fizica pronuntata

Dat fiind faptul ca in ultimele zile ale vietii, majoritatea oamenilor nu mai mananca, acestia vor simti o slabiciune fizica, sau mai bine spus o neputinta fizica. Pentru cei aflati in aceasta situatie, chiar si ridicarea capului este o sarcina imposibil de realizat.

Confuzie mintala si dezorientare

In cazul in care organele incep sa cedeze, cu siguranta va fi chestiune de timp pana cand creierul incepe sa dea semne de nefunctionalitate. Foarte rar se intampla ca o persoana aflata pe moarte sa fie constienta de tot ceea ce i se intampla.

De multe ori, cei care isi traiesc ultimele clipe ale vietii, fie nu stiu cu cine se afla in camera, nu stiu unde se afla, sau poate vorbesc fara sens, si privesc in gol.

Horcait

Cand spunem horcait, ne referim la acea respiratie grea, ragusita si intrerupta, care este specifica persoanelor care vor muri. In cazul celor care isi petrec ultimele momente ale vietii, inhalarea aerului este urmata de o pauza cuprinsa intre 5 secunde si un minut.

In acea perioada, persoana muribunda nu respira, ci doar horcaie puternic. Cauzele horcaielii sunt colectarea secretiilor la nivelul cailor respiratorii, acestea nepermitand inhalarea si expirarea corecta a aerului.

Izolarea de cei dragi

Odata ce corpul incepe sa cedere, persoanele aflate in ultimele zile ale vietii, isi vor pierde interesul pentru absolut tot, chiar si pentru familie. Este posibil chiar ca persoana muribunda sa nu mai doreasca sa vorbeasca cu cei dragi, sau sa le raspumda acestora la intrebari.

Exista si situatii opuse, cand cei care vor muri, doresc sa vorbeasca foarte mult cu cei dragi si sa arate o atitudine pozitiva. Acestea din pacate insa, sunt doar semne ca sfarsitul se apropie.

Modificari ale aspectului urinei

Dat fiind faptul ca persoana careia ii este foarte aproape sfarsitul, consuma foarte putine lichide, cu siguranta aspectul urinei va fi schimbat, la fel ca si cantitatea eliminata.

In aceste conditii, urina poate avea o nuanta de maro sau chiar rosu. In ultimele ore de dinaintea mortii, incontinenta urinara si incontinenta renala apar de-asemenea.

Pete de culoare violet, albastre sau rosii pe piele

Aceste pete isi fac aparitia pe suprafata pielii, datorita faptului ca, sangele nu mai are o circulatie adecvata. Petele isi fac prima data aparitia in zona picioarelor, dupa care apar si pe maini, iar in final pe intreaga suprafata a corpului.

Acestea sunt asadar cateva dintre semnele comune ale mortii, semne pe care mai devreme sau mai tarziu, din pacate le vom simti pe propria piele.

Leave a reply:

Site Footer