Care sunt costurile de inmormantare in Germania?

Care sunt costurile de inmormantare in Germania?

Foarte multi romani traiesc in Germania in prezent. Este firesc ca romanii sa isi doreasca sa se stabileasca in aceasta tara, in conditiile in care din toate punctele de vedere, Germania este superioara Romaniei (infrastructura, salarii, nivel de trai, etc.).

Multi dintre romanii din aceasta tara, au de gand sa isi petreaca tot restul zilelor printre germani. Atunci cand exista situatii triste insa, in care romanii isi pierd viata in Germania, cel mai probabil familiile greu incercate vor lua legatura cu reprezentanti ai firmei Repatriere-Romania.ro, pentru a-si repatria decedatii.

Indiferent de localitatea din care este necesar serviciul de repatriere decedati din Germania, costurile nu vor fi la fel de mari precum in cazul inmormantarii in aceasta tara. Veti descoperi in urmatoarele randuri mai multe informatii, si veti vedea ca este mai rentabila o repatriere decedati din Germania, decat imormantarea in aceasta tara.

Modul de moarte german este poate chiar mai reglementat decat modul de viata german. Inclinatia germana de a regla aproape toate aspectele vietii de zi cu zi se duce mai departe in viata de apoi, industria funerara din Germania fiind cea mai reglementata din lume.

Majoritatea oamenilor isi fac griji pentru cresterea costului vietii, dar si germanii isi fac griji pentru costul ridicat al mortii. Costul german al mortii este printre cele mai mari din Europa si din lume.

Majoritatea oamenilor isi fac griji pentru cresterea costului vietii, dar si germanii isi fac griji pentru costul ridicat al mortii. Costul german al mortii este printre cele mai mari din Europa si din lume.

De-a lungul anilor, germanii au invatat cum sa devina creativi pentru a evita cheltuielile si dificultatile unei inmormantari germane tipice, care costa de obicei de la 5.000 la 10.000 de euro (5.500-11.000 USD) sau mai mult.

Cremarea este o optiune din ce in ce mai populara, dar economiile comparativ cu o inmormantare normala sunt limitate de legi care necesita inca un sicriu si un complot de ingropare chiar si pentru cremainele.

Una dintre cele mai bizare metode de evitare a costurilor funerare este o tendinta din ce in ce mai mare in care germanii isi doneaza cadavrul stiintei. Aceasta practica a ajuns la punctul in care cercetatorii din cele 33 de institute de anatomie din Germania au fost nevoiti sa renunte la cadavre sau chiar sa taxeze donatorii.

Inmormantarea sau cremarea?

Desi inmormantarea este inca populara, in ultimele decenii, germanii au optat tot mai mult pentru cremare. In zonele urbane, mai mult de jumatate aleg sa-i cremeze pe cei dragi, in parte pentru ca este mai ieftina aceasta solutie decat inmormantarea, dar si datorita preferintelor.

In general, aproximativ 50% din oamenii care traiesc Germania aleg cremarea, inclusiv cetateni romani. Exista, totusi, diferente regionale puternice. In estul Germaniei (fosta RDG) rata cremarii este acum de peste 80 la suta.

In Bavaria si in alte regiuni catolice, incineratia este putin mai putin obisnuita, desi Biserica Romano-Catolica a precizat in 1963 ca cremarea era acceptabila pentru catolici. In multe alte tari europene, crema este mult mai populara decat in ​​Germania, cu o rata de pana la 74% in Marea Britanie.

Inmormantarea intr-un cimitir (der Friedhof)

Acei germani care aleg ingroparea in urma cremarii au de obicei o sedere limitata in cimitirul ales. Din cauza limitarilor de spatiu, majoritatea cimitirelor germane permit „oaspetilor” lor sa se odihneasca in pace doar pentru maximum zece-30 de ani, dupa care mormantul va fi eliberat pentru a fi depus un alt trup neinsufletit. Acesta este un alt motiv pentru care oamenii aleg sa fie incinerati in aceasta tara.

Costuri de inmormantare a decedatilor in Germania

Costurile variaza in functie de locatie si preferintele clientului (preturi in euro).

  • Sicrie din lemn simplu (Holzsarg): 515 € si mai mult (un sicriu din lemn „certificat” este necesar si pentru cremare);
  • Casetele mai elaborate: 1.000 € – 6.000 €;
  • Complot de inmormantare si taxe: 524 € (mormant anonim) – 3.000 €;
  • Costuri funerare totale tipice: 5.000 – 15.000 €.

Costuri de cremare a probelor in Germania (preturi in euro):

Costurile variaza in functie de locatie si preferintele clientului.

  • Taxa de urna (Urnengrab): 450 € – 1470 €;
  • Nisa de perete pentru urne (Urnenwand) taxa: 600 € – 1600 €;
  • Inmormantarea urnei in padure (Friedwald) taxa: 900 € (medie);
  • Costuri totale obisnuite de cremare (cu inmormantarea urnei): 2.800 – 6.000 €.

Asadar, dupa cum stim cu totii, salariile sunt mari in Germania, nivelul de trai este unul ridicat, insa se poate vedea ca si serviciile funerare au preturi foarte – foarte mari. Tocmai din acest motiv, atunci cand un cetatean roman moare in aceasta tara, in cele mai multe cazuri, familia greu incercata ia legatura cu Repatriere-Romania.ro, pentru ca reprezentantii firmei sa inceapa toate demersurile necesare pentru ca trupul neinsufletit sa fie repatriat, in vederea inmormantarii acasa in Romania, in localitatea natala.

Leave a reply:

Site Footer