Care sunt conditiile colaborarii cu casele de amanet

Care sunt conditiile colaborarii cu casele de amanet

Persoanele care merg la amanet auto sau la alt tip de amanet, sunt interesate in special de conditiile pe care vor trebui sa le respecte. De aceea este foarte important ca toate sa fie listate si explicate.

In cazul unui imprumut la casa de amanet, prioritatea principala este discretia si securitatea. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca nimeni nu intreaba pentru ce sunt banii. Si nimeni nu solicita informatii despre persoana care solicita imprumutul. Nu exista nici informatii personale, nici interogari online pentru a vedea veniturile persoanei si cu siguranta nici chestionare si mormane de hartii de completat. Datele nu vor fi dezvaluite catre terti. Vor fi doar primiti banii cuveniti pentru un obiect valoros.

Un imprumut la amanet nu apare niciodata la ANAF sau la biroul de credite – chiar daca nu este rambursat. Raspunderea pentru imprumutul platit in numerar este limitata numai la valoarea articolului depus sub forma de gaj.

Daca imprumutul nu este rambursat dupa termenul convenit si termenul limita nu este prelungit, casa de amanet va folosi articolul intr-o licitatie si va acoperi astfel costurile acestuia. In plus, clientul nu este responsabil  si astfel nu primeste o inregistrare negativa la biroul de credite.

Un imprumut la amanet este astfel o afacere sigura si, mai ales, foarte discreta, despre care nimeni nu trebuie sa stie nimic, cu exceptia participantilor.

Exista multe oferte de imprumut – dar nici o forma de credit nu este la fel de rapida, usoara, sigura si discreta ca amanetul. Probabil ca nu exista o modalitate mai rapida de a rezolva o problema cu banii, decat prim amanet. Banii sunt primiti pe loc, in numerar. In loc de zile sau chiar saptamani, care pot trece inainte de a primi bani de la o banca, la amanet, in mod ideal, exista doar cateva minute intre intrarea in incinta si plata numerarului – sumele variind in functie de natura obiectului amanetat si de valoarea lui.

Este vorba despre valoarea obiectului care apartine debitorului si care va fi calculata de un evaluator. Dupa evaluare, suma va fi comunicata clinetului, daca acesta este de acord, primeste banii si semneaza actele. Clientul aduce un articol valoros, si trebuie sa dovedeasca faptul  ca articolul ii apartine.

Casa de amanet estimeaza valoarea si plateste pana la 80 la suta din valoarea estimata. In termen de trei luni sau, in cazul in care este extins contractul, suma poate fi rambursata, caz in care obiectul amanetat este recuperat.

Ratele dobanzilor sunt intotdeauna transparente: un procent din valoarea creditului pe luna. Si taxele de custodie, care acopera depozitarea si asigurarea securizata a articolului, sunt usor de calculat si sunt usor de inteles. Nu exista costuri ascunse, nici comisioane suplimentare de prelucrare a datelor. De asemenea, in contracte nu exista nicio clauza ascunsa asa cum se intampla cu scrisul minuscul de pe contractele de la banci.

Toate aceste avantaje fac ca un numar foarte mare de persoane sa apeleze in prezent la casele de amanet din motive evidente. Discretia si rapiditatea sunt doua avantaje majore.

Leave a reply:

Site Footer