Care sunt cele mai populare tipuri de cafea?

Care sunt cele mai populare tipuri de cafea?

Oamenii iubesc cafeaua, astfel ca nu dateaza niciodata ocazia de a cauta un magazin de cafea online sau offline, pentru a-si procura cafea pentru acasa. De fapt, se poate spune despre cafea ca este cea mai apreciata bautura, drept dovada oricine vine in vizita, ii oferim cafea. Apoi, oriunde mergem in vizita, ni se ofera cafea.

AFFOGATO COFFEE

Cafeaua Affogato se gaseste in principal in Italia si serveste ca o bautura pentru zilele fierbinti de vara. De multe ori Affogato este, de asemenea, comandat ca un desert.

Este destul de simplu sa o faci. Scoateti una sau doua linguri de inghetata de vanilie intr-un pahar de glas si turnati un singur sau dublu espresso peste inghetata. Surprindeti oaspetii dvs. si serviti dupa pranz!

AMERICANO COFFEE

Americano este o bautura espresso care foloseste apa in loc de lapte. Desigur, numele provine de la “cafeaua americana” in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand americanii au adaugat apa la espresso pentru a crea o cafea mai mare. Pur si simplu fierbeti apa (aproximativ 200 ml sau 6 oz), lasati-o sa se odihneasca un minut, dupa care se toarna intr-o ceasca sau cana. Apoi pregatiti 1 shot de espresso (75ml / 2 oz sau mai mult, daca va place mai puternic) si turnati deasupra apei calde.

CAPPUCCINO

Cappuccino se presupune ca este numit dupa calugari, deoarece hainele lor seamana cu culoarea cafelei. Un cappuccino este similar cu un Café Latte, dar principala diferenta este ca este mai degraba servita intr-o ceasca in loc de un pahar de glas si are, de obicei, spuma si pulbere de ciocolata pe partea de sus.

CAFÉ LATTE

Café Latte sau, uneori, pur si simplu denumita “latte” deriva din sensul italian “cafea pentru lapte”. Latte este de asemenea, o alegere populara pentru a se bea cu soia sau alte tipuri de lapte.

DOUBLE ESPRESSO

Un espresso dublu este o cafea puternica, care consta in doua portii de espresso (5 oz sau 150 ml). De obicei, servita intr-o ceasca, aceasta bautura de cafea este adesea servita cu prajiturele. Multi oameni se bucura, de asemenea, de un espresso dublu sau denumit, de asemenea, “doppio” cu o lingura de zahar brun pentru a inmuia gustul amar.

ESPRESSO

Espresso serveste ca fundatie pentru multe bauturi de cafea, dar in scopul acestui post, un singur espresso, dupa cum sugereaza numele, consta in 1 shot (2 oz sau 75 ml) de espresso. Espresso este de obicei consumata ca o bautura de cafea de dupa o masa.

CAFEA IRLANDEZA

Pentru acele luni de iarna reci, ati putea dori sa va bucurati de o cafea irlandeza. Cafeaua irlandeza, cum probabil ati ghicit, include si whisky-ul irlandez. Acesta este, de obicei, servit intr-un gust special de cafea irlandeza , foarte dulce si recomandat sa fie pregatit cu whisky irlandez.

MOCA COFFEE

O cafea moca este de obicei un amestec de cappuccino si o ciocolata calda. Se serveste ideal ca un desert sau o bautura de cafea usoara pentru adultii mai tineri.

RISTRETTO COFFEE

O cafea Ristretto este o cafea facuta cu aceeasi cantitate de cafea ca un espresso, dar jumatate din cantitatea de apa. Daca utilizati o masina automata, puteti seta acest lucru pe aparat. Daca utilizati o masina de cafea manuala, puteti folosi doar jumatate din apa pe care o utilizati in mod normal. Un Ristretto este, de obicei, foarte puternic si nu pentru toata lumea.

Leave a reply:

Site Footer