Care sunt cele mai mari avantaje ale izolarii fonice?

Care sunt cele mai mari avantaje ale izolarii fonice?

Poluarea fonica este cea mai noua amenintare urbana, afectand omenirea in multe aspecte ale vietii de zi cu zi. Natura sa omniprezenta face viata inconfortabila, fie ea in zonele rezidentiale, birouri, mall-uri, hoteluri si asa mai departe, afectand multe aspecte vitale precum comunicarea, sanatatea, siguranta, confidentialitatea etc.

Zgomotul excesiv poate afecta negativ functiile noastre cognitive, capacitatea de ascultare si chiar poate provoca probleme de sanatate precum stresul, durerile de cap si inteligibilitatea vorbirii la copii. Cunoscand aceste pericole, cu siguranta trebuie sa ne gandim la modalitati si mijloace de a reduce zgomotul din imprejurimile noastre.

In timp ce avem un control redus asupra lumii exterioare, putem reduce masiv impactul in interior, folosind izolare fonica. Exista o serie de optiuni disponibile cu designeri de interior, care va vor ajuta sa va izolati fonic incaperile, in acelasi timp le decorati, infrumusetand si spatiul dvs.

Dar cum functioneaza aceste materiale acustice? Logica este simpla! Sunt confectionate din materiale de baza precum vata minerala, spuma sau lemnul moale si sunt comprimate greu pentru a face un sistem puternic de izolare fonica. Cand undele sonore le lovesc, se disipeaza rapid, ucigand astfel zgomotul.

Stiinta din izolarea fonica functioneaza pe un principiu simplu bazat pe natura undelor sonore. Fie se reflecta, fie se absorb atunci cand sar pe o suprafata. Cand o suprafata este izolata fonic, undele sonore care se lovesc de ea se absorb si se transforma in energie termica de intensitate mica.

 Cantitatea potrivita de echilibru intre absorbtie si reflectie va ofera o setare de sunet perfecta in camera dvs. O mare varietate de materiale izolatoare fonice este usor disponibila in aceste zile. Puteti alege dintr-o multitudine de optiuni exclusive de la panouri de perete acustic pana la perdele fonoabsorbante, pana la panouri izolatoare fonice.

Avantajele folosirii materialelor izolatoare fonice va vor lasa coplesiti cu siguranta. Derulati in jos pentru a afla mai multe despre beneficiile lor.

1. Reducerea volumului

Fie ca este vorba despre sala de conferinte, un spatiu de lobby sau clubhouse, aceste tipuri de locuri tind sa fie mai zgomotoase decat restul, din cauza faptului ca au un numar mai mare de persoane in jur la un moment dat.

O izolare fonica poate ajuta magic la reducerea volumului de sunet din zona. Drept urmare, conversatii multiple pot continua mai departe fara a deranja prea mult. Scolile si spitalele pot opta, de asemenea, pentru aceste tehnici de izolare fonica pentru a imbunatati standardele de lucru.

2. Intimitate

Cea mai buna caracteristica a izolarii fonice a casei tale este ca nu mai trebuie sa faci compromisuri asupra vietii private. Va permite sa va odihniti bine blocand zgomotul din afara si, de asemenea, va permite sa faceti zgomot sau sa faceti o petrecere, fara a lasa sa va deranjeze vecinii.

Perdelele absorbante de sunet realizate din tesaturi respirabile sunt cele mai noi inovatii din lumea izolarii fonice. In afara de locuinte, acestea pot fi un plus excelent la spa-uri care adauga in acelasi timp coeficientul lor de glamour.

3. Reducerea ecoul si reverberatia

Problema cea mai frecvent intalnita in camerele mari cu tavane inalte este aceea a ecoului. Un ecou creeaza mai multe lungimi de unda ale undelor sonore care se retrag, care interfereaza cu conversatiile din camera.

Mobilierul, perdelele si covoarele pot contribui putin la prevenirea formarii ecoului intr-o mica masura, dar acestea nu sunt suficiente pentru a indeplini sarcina, panourile acustice personalizate si placile de perete pot fi de mare ajutor.

4. Evitati problemele legate de sanatate

O problema de sanatate foarte frecventa in zilele noastre este deficienta de auz cauzata de expunerea excesiva la sunete puternice peste nivelul normal. Izolarea fonica este un mod eficient de a evita problemele cu pierderea auzului.

In afara de asta, exista multe alte efecte non-auditive asupra sunetului, cum ar fi tulburarile de somn, stresul, tulburari cognitive, supararea si boli de inima.

5. Productivitate mai mare

Zgomotele puternice pot avea tendinta de a distrage oamenii cu usurinta si de a le scadea productivitatea la locul de munca si chiar acasa. Reducerea efectiva a zgomotului prin obtinerea unui numar bun de divizoare izolante fonice pentru camere este un drum lung in imbunatatirea productivitatii si a eficientei.

6. Imbunatatirea conversatiilor interpersonale

Zgomote puternice in locuri publice obisnuite, cum ar fi restaurante, mall-uri, spitale, sala de sport etc. pot fi o imensa dezactivare pentru persoanele care trebuie sa se angajeze in conversatii cu ceilalti. Daca aveti izolare fonica in spatii deschise mari, va poate ajuta sa absorbiti undele sonore excesive si sa faceti locul mai putin zgomotos si placut.

7. Respectarea legilor

Avand in vedere impactul din ce in ce mai negativ al sunetelor puternice asupra bunastarii generale a oamenilor, multe tari din intreaga lume respecta protocoale stricte care restrictioneaza zgomotul peste un anumit nivel demarcat.

O fiinta umana normala poate suporta un sunet de pana la 120 de decibeli. Orice peste aceasta limita este considerat a fi zgomot si, prin urmare, este interzisa trecerea marcajului.

Zgomotul poate fi controlat in mod eficient in locuri supraaglomerate, folosind materiale eficiente de amortizare a sunetului ca parte a planului de constructie.

Leave a reply:

Site Footer