Care sunt cele mai bune procesoare pentru telefoane?

Alegerea unui smartphone nu este atat de simpla precum pare, iar acest lucru se datoreaza in primul rand numarului mare de dispozitive pe care le putem gasi pe piata, si specificatiilor tehnice diferite, de care dispun aceste dispozitive.

Ei bine, atunci cand trebuie neaparat sa iti cumperi un smartphone, va trebui sa tii cont de brandul producator si de specificatiile tehnice ale acestuia, iar atunci cand discutam despre specificatiile tehnice ale unui smartphone, trebuie sa cunosti cat mai multe detalii despre cat mai multe piese telefoane.

Una dintre cele mai importante piese pentru smartphone, este fara doar si poate procesorul, asa ca trebuie sa stii care sunt cei mai mari producatori de pe piata, pentru a stii cum sa alegi un telefon cu un procesor bun.

Qualcomm, Nvidia si MediaTek sunt cei mai de renume producatori de procesoare de pe piata, iar tu cand iti alegi un smartphone, trebuie sa te asiguri de faptul ca telefonul are un procesor de la unul din aceste branduri.

Sunt insa si branduri producatoare de telefoane mobile care au inceput sa produca procesoare, iar aici putem aminti brandul Apple care a produs noul A8, in timp ce Samsung poate sa se laude cu Exynos 7420.

Revenind la cei trei producatori amintiti anterior, am putea spune ca procesorul Snapdragon 810 este unul dintre cele mai renumite de la Qualcomm, iar acesta este primul dintre procesoarele de generatie noua, care este echipat cu noua generatie Wifi 802.11.ad.

Se spune ca aceasta tehnologie noua este capabila sa genereze viteze de pana la 5 ori mai mari decat wifi-ul care se gaseste in prezent, cel care utilizeaza standardul 801.11.ac.

Procesorul MediaTek 6795 este iarasi un procesor care arata si functioneaza bine, este unul de tipul true octa core, acesta avand 8 nuclee independente, tactate la 2.2 Ghz.

Acest model de procesor este capabil sa suporte fara probleme display-urile cu rate de improspatare de 120 Hz, dar si ecranele QHD, iar o caracteristica foarte importanta a sa este aceea ca va permite inregistrarea unor clipuri video la 480 FPS.

Unul dintre procesoarele de top de pe piata pana la aceasta ora, este fara doar si poate Nvidia Tegra K1, care beneficiaza de nu mai putin de 192 nuclee GPU, si poate sa fie gasit la modele precum Google Nexus 9 de exemplu, sau la Nvidia Shield Tablet.

In momentul lansarii, acesta a fost primul si singurul procesor care a fost capabil sa ruleze Unreal Engine 4. Deasemenea, tot Nvidia Tegra K1 a fost singurul procesor de pe piata care a fost capabil de a suporta Nvidia Cuda.

Acesta este in sine un procesor quad core cu patru nuclee de 2.3 Ghz/

Ultimul model de procesor despre care vom discuta in acest articol, este Snapdragon 805, care are incluse 4 nuclee cu o frecventa de 2.5 Ghz.

Asadar, tinand cont de multimea de procesoare smartphone care se gasesc pe piata, cu siguranta tu va trebui sa iti indrepti atentia spre un smartphone care sa aiba un procesor cat mai puternic.

Leave a reply:

Site Footer