Care sunt cele mai bine platite joburi?

Care sunt cele mai bine platite joburi?

Piata muncii din tara noastra este din ce in ce mai dinamica: tot mai multe joburi sunt puse pe Internet si femeile cauta in general locuri de munca pe care oamenii le considerau in trecut ca fiind masculine, iar barbatii se orienteaza tot mai mult spre domenii feminine.

Cele mai cautate joburi sunt cele din vanzari, relatii cu clinetii sau IT si acestea se numara si printre cele mai bine platite alaturi de videochat. Internetul este plin de anunturi de angajari videochat.

In Romania, piata joburilor este suficient de transparenta in asa fel incat avem posibilitatea de a sti cu exactitate, care sunt joburile cel mai bine platite si care este parerea expertilor care se ocupa de platformele de recrutare.

Comparativ cu pietele din vestul Europei sau din SUA unde firmele ofera informatii complete legate inclusiv de partea finaciara iar in Romania cei mai  multi angajatori prefera sa comunice ofertele financiare doar persoanelor care ajung si la interviu.

Specialistii estimeaza ca salariile cele mai mari sunt oferite pentru diverse activitati din IT desi s-a constatat ca persoanele care lucreaza in studiouri de videochat castiga mai mult.

O alta caracteristica destul de recenta care are legatura cu locurile de munca este ca acum nu se mai tine cont de tipul de job. In trecut oamenii aplicau la un job pentru ca era pentru femei sau pentru barbati, dar acum acest criteriu este complet trecut cu vederea.

Sunt foarte multe femei care devin specialiste in domenii tehnice cum ar fi un domeniu IT sau domenii de nisa, cum ar fi domeniul aeronautic, constructiile sau domeniul naval si multi barbati isi aleg locuri de munca in call center sau in diverse domenii creative si relatii publice.

Se discuta acum despre o piata versatila si dinamica in care accentul se va pune in special pe perspectivele pe care le ofera un job si nu pe potrivirea bazata pe niste reguli si idei preconcepute.

Daca inca nu sunteti decisi in legatura cu cariera sau va ganditi la posibilitatea de a schimba locul de munca va recomandam sa va aruncati privirea pe studiile realizate de companiile de recrutare care arata exact ce joburi sunt platite foarte bine.

De asemenea, exista si joburi  foarte bine platite pentru cei care nu au studii superioare si uneori se intampla ca persoanele fara studii superioare sa castige mai bine decat cei care au studii superioare. Secretul este calificarea.

Piata din Romania este plina de ingineri, avocati, economisti sau profesori pe cand un lacatus care este foarte bine pregatit se gaseste mai greu. Muncitorii de caliatate au plecat in ultimii ani in alte tari si inca mai pleaca si este o cerere mare de astfel de persoane atat in piata interna cat si in cea externa.

Persoanele care au invatat la scoala limbi straine si le stiu destul de bine se pot angaja ca si operatori call center si salariul poate fi destul de mare.

Conform specialistilor de la resurse umane meseriile care nu necesita studii universitare dar care sunt foarte cautate sunt instalator, dulgher, sudor sau electrician. Cu toate acestea pentru persoanele care nu au studii si nu numai, un venit foarte mare poate sa vina si din videochat.

Leave a reply:

Site Footer