Care sunt avantajele unor constructii metalice?

Care sunt avantajele unor constructii metalice?

De constructii metalice a auzit deja toata lumea, fie ca acestea sunt prezente in domeniul civil, fie ca fac parte din mediul industrial. Avand o larga utilizare, aceste constructii metalice se preteaza foarte bine la majoritatea tipurilor de incarcari, reusind sa imbine foarte bine esteticul cu rolul structural.

Foarte important de stiut atunci cand vorbim despre constructii metalice este modul in care acestea reusesc sa se comporte atunci cand sunt puse sub sarcina. Fiind realizate din materiale ce prezinta un oarecare caracter elastic si flexibil, ele pot prelua cu usurinta incarcarile, atat pe cele care actioneaza in plan vertical cat si pe cele orizontale.

Din acest punct de vedere constructiile metalice pleaca de la bun inceput cu o bila alba deoarece deja este cunoacut faptul ca o constructie uzuala din beton va fi rigida si nu va permite constructiei sa reziste la toate tipurile de sarcini.

In cazul seismelor spre exemplu putem constata faptul ca aceste constructii metalice rezista cu mult mai mult incarcarilor orizontale de acest tip, fata de modul de comportare la unde seismice ale constructiilor din beton.

Aceste tipuri de constructii metalice sunt superioare si din punct de vedere estetic. Betonul este un material rigid care nu permite prea multe artificii atunci cand vine vorba despre forma. Din contra, o data cofrat si turnat, betonul va ramane static, actionand ca un monolit impreuna cu restul structurii. Nu acelasi lucru se intampla in cazul constructiilor metalice, acestea putand fi dispuse in diverse forme, in functie de solicitarile beneficiarilor.

Un avantaj major al constructiilor metalice consta in faptul ca acestea sunt usor de asamblat si de montat si ca nu necesita pregatiri speciale in acest sens. Mai mult decat atat, sunt eliminati timpii tehnologici de asteptare pe care ii intalnim frecvent in cazul betonului, cel care are nevoie de pana la 28 de zile pentru maturare. In cazul constructiilor metalice montajul se poate face foarte usor si fara conditionari care sa tina de vreme sau de alti factori externi.

Constructiile metalice pot fi insa asamblate si montate doar de catre personal cu experienta. Acest lucru este imperios necesar deoarece nu exista similitudini de montaj cu alte materiale folosite in cazul constructiilor, iar acest lucru le face speciale.

Tocmai de aceea o  firma serioasa de constructii va deveni necesara in acest caz, deoarece doar personalul de acolo va va putea ajuta sa realizati constructiile exact asa cum este necesar.

O astfel de firma de constructii este Avangart.org  care are o vasta experienta pe piata constructiilor, acumulata de-a lungul timpului si proiectelor desfasurate. Acesti specialisti vor sti sa te indrume si sa realizeze cele mai bune constructii metalice, astfel ca fiecare beneficiar sa se poata bucura in voie de avantajele acestora.

De la beton la constructii metalice lucrurile s-au schimbat destul de mult. Important astazi este faptul ca cele mai bune solutii de construire sunt deja aici si mai mult decat atat ele ne sunt si accesibile fiecaruia dintre noi. Asadar, daca tehnologia ne permite, atunci ar trebui sa profitam din plin de faptul ca solutiile ne sunt la indemana si sa incercam pe cat posibil sa profitam de ceea ce este nou si inovativ la nivel de construire a imobilelor pe care urmeaza sa le folosim.

Leave a reply:

Site Footer