Care este scopul unui filtru de aer auto?

Care este scopul unui filtru de aer auto?

Atunci cand mergeti cu masina in service pentru schimbul de ulei, cu siguranta este indicat sa schimbati si toate filtrele, iar aici pe langa filtrul de ulei amintim filtrul de combustibil, filtrul de polen si filtrul de aer.

In continuarea acestui articol vom discuta despre filtrele de aer, si vom vedea care este scopul unui filtru aer pentru o masina.

Toate autoturismele au filtre de aer, care sunt un adjuvant necesar functionarii corespunzatoare a motorului. Ceea ce urmeaza este o scurta descriere a scopurilor cele mai de baza ale unui filtru de aer pentru masina.

Filtrati aerul exterior

Scopul principal al unui filtru de aer pentru automobile este de a filtra si de a curata aerul exterior inainte de a fi aspirat intr-un motor de masina si ars impreuna cu combustibil pentru a produce arderea.

Protejati motorul vehiculului

Aerul care este aspirat intr-un motor de masina trebuie sa fie cat mai curat posibil pentru a preveni contaminarea motorului si, in unele cazuri, deteriorarea motorului. Un filtru de aer este linia principala de aparare impotriva impiedicarii introducerii de particule in suspensie in motorul unui vehicul. Aerul murdar poate reduce eficienta motorului si poate provoca daune; un filtru de aer previne acest lucru.

Protejati carburatorul/sistemul de injectie a combustibilului

Un carburator sau un sistem de injectie a combustibilului este responsabil pentru injectarea atat a gazului cat si a aerului in cilindrii unui motor, o combinatie mai frecvent mentionata ca amestecul de aer / carburant al unui motor.

Ambele carburatoare si sistemele de injectie a combustibilului utilizeaza portaluri si supape mici pentru a functiona. Orice resturi sau obstructii care intra in aceste portale si supape pot provoca defectiuni grave si / sau deteriorari grave.

Un filtru de aer al motorului protejeaza aceste parti delicate prin filtrarea aerului de intrare inainte de a intra in carburator sau in sistemul de injectie a combustibilului.

Cresterea economiei de combustibil

Un filtru de aer curat, bine instalat si functional mareste atat performanta motorului, cat si kilometrajul de gaz. Prin filtrarea aerului de intrare intr-un motor, un filtru de aer asigura ca aerul ars in interiorul unui motor este cat mai curat posibil.

Aerul curat, purificat se aprinde mai repede si mai bine in interiorul unui cilindru de motor, ceea ce sporeste eficienta combustiei motorului, ceea ce duce la cresterea consumului de combustibil.

Mariti carburatorul / functia de injectie a combustibilului

Deoarece aerul este aspirat in motorul unei masini, el trebuie sa treaca mai intai prin filtrul de aer inainte de a ajunge la sistemul de injectie a carburantului sau a combustibilului, care se ocupa de combinarea aerului de intrare cu benzina, o combinatie care creeaza un amestec aer/carburant al motorului.

Un filtru de aer murdar impiedica fluxul de aer si limiteaza cantitatea de aer care ajunge la carburator sau la sistemul de injectie a combustibilului, care raspunde prin reducerea cantitatii de gaz injectat in aer. Un filtru curat de aer mareste functia de injectare a carburantului / carburantului prin mentinerea unei cantitati adecvate de debit de aer.

Leave a reply:

Site Footer