Cand si de ce trebuie sa urmam un regim alimentar?

Cand si de ce trebuie sa urmam un regim alimentar?

Pentru majoritatea persoanelor, ideea de regim alimentar este asociata cu scaderea in greutate.

In ultimii ani au inceput sa circule o serie de articole si retete in mediul online referitoare la diverse cure de slabire sau diete.

O mare parte din cititorii acestora au incercat sa respecte sau sa aplice lucruri care le -au auzit pur si simplu, fara o baza medicala sau in domeniu si bineinteles ca nu au avut rezultate.

In ceea ce priveste regimul alimentar, acesta nu se refera la persoane care doresc sa piarda in greutate sau sa isi mentina greutatea. Exista o serie de boli si afectiuni care necesita adoptarea unui regim alimentar atat pentru preventie cat si in tratament sau mentinerea in valori normale atat cat se poate.

Un regim aimentar nu inseamna cura de slabire sau retete aplicate de proba. Un regim alimentar presupune consultarea cu un medic nutritionist, care in functie de unele analize si valori iti poate stabili regim alimentar adecvat si potrivit situatiei tale.

Prima situatie pentru care se adopta un regim alimentar este scaderea in greutate.

Exista insa o serie de boli si afectiuni care impun un regim alimentar individualizat.

O simpla leucograma poate depista de exemplu un colesterol care este mult prea trecut de valorile limita si acest lucru va impune un regim alimentar strict timp de cel putin 3 luni, cu administrarea unor medicamente pentru scaderea valorilor pana la normal.

Persoanele care sufera de diabet au conditia esentiala de a – si mentine valorile diabetului sub control. Regimul diabeticilor trebuie sa includa alimente foarte bogate in nutrienti si sarace in calorii sau grasimi.

De asemenea cantitatile si numarul meselor de peste zi este destul de important in mentinerea unei diete echilibrate si sanataoase.

Orice nutritionist in acest sens recomanda fructe, legume sau alimente care contin fibre. Regimul de viata sanatos in cazul diabeticilor este recomandat pentru mentinerea glicemiei in limite normale si controlarea greutatii. Totodata alimentele lipsite de grasimi si cu foarte putine calorii sunt recomandate in mentinerea hipertensiunii arteriale sau colesterolului, afectiuni asociate in unele cazuri cu diabetul si obezitatea.

In cazul bolilor artritei, bolnavii de guta trebuie sa aiba un regim alimentar cu foarte putine alimente care au continut de proteine in special proteine din legume.

Regimul alimentar in aceasta situatie se bazeaza pe consumul de lipide si glucide.

Sunt permise in acest sens fainoasele, lactatele, pestele.

Din pacate in cazul acestei afectiuni care este pe viata dieta va fi pe viata.

Pacientii care prezinta hemoroizi pe langa tratamentul conventional beneficiaza de diete speciale si un regim alimentar care poate ameliora sau reduce unele simptome neplacute cauzate de hemoroizi.

Aceste diete se bazeaza in special pe fibre, de aceea este indicat consumul unor alimente precum cerealele, semintele sau fructe si legume. Hidratarea in aceste afectiuni are o foarte mare importanta si este indicat consumul marit de apa sau lichide.

Sunt contraindicate alimentele picante, consumul de cafea, alcoolul si citricele.

O dieta interesanta se pare ca primesc bolnavii care sufera de o afectiune a pielii numita zona zoster si carora le este indicat sa consume alimente de culoare verde, rosie sau portocalie.

Un regim alimentar sau o dieta poate fi prescris atat pentru o perioada anume de timp cat pentru intreaga viata in cazul unor afectiuni care trebuie tinute sub control.

Dieta se stabileste in functie de fiecare individ si aduce un set de reguli personalizat care raspunde nevoilor fiecaruia pentru mentinerea sanatatii sau readucerea organismului la starea buna de functionare.

Regulile conform carora se stabileste o dieta difera de la un individ la altul, in functie de afectiunea lui si de carcateristicile individuale.

Chiar si persoanele sanatoase de exemplu care merg la sala trebuie sa urmeze un regim alimentar cu atentie pentru a avea rezultatele dorite.

Din pacate mediul online este supraincarcat de articole in care fiecare isi exprima opinii uneori contradictorii si este foarte greu sa alegi ceva concret.

In acest sens o discutie cu medicul nutritionist iti poate rezolva orice probleme cu privire la dieta pe care doresti sa o urmezi sau iti stabileste un regim alimentar in urma unei discutii si analize.

Alimentele pe care le consumam reprezinta combustibilul de care are nevoie fiecare organism pentru absolut toate activitatile pe care le desfasoara in vederea asigurarii sanatatii si bunei functionari.

Leave a reply:

Site Footer