Camera de pe iPhone 6S – un upgrade major

Camera de pe iPhone 6S – un upgrade major

Apple a lansat deja noile handseturi Iphone 6S si Iphone 6S Plus si odata cu acestea, camerele foto de ultima generatie. Vice presedintele Apple pe partea de marketing, a explicat intr-o conferinta la San Francisco, faptul ca aceste noi device-uri nu aduc imbunatatiri numai in calitatea foto, dar vor largi si campul tipurilor de imagini pe care le puteti face cu ajutorul acestor camere.

Megapixelii.

Camerele Apple de tip iSight vin acum cu senzori de dimensiuni cu 50% mai mari decat cei folositi pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Megapixelii asa cum probabil stiti deja, nu sunt totul, dar cu siguranta a fost nevoie de mai mult de 8 Megapixeli, pentru a depasi senzorii anteriori. Asadar, 6S si 6S Plus vor veni cu senzori de 12 megapixeli.

Senzorul.

In general provocarea de a adauga un numar asa de mare de pixeli la un senzor nu foarte mare, se confrunta cu mentinerea calitatii imaginii, iar pentru asta senzorul trebuie sa fie mai mare si sa poata capta fizic, mai multa lumina.

In consecinta, producatorul Apple a decis sa mareasca senzorul de pe iSight camera, adaugand in acelasi timp si un auto-focus mai rapid, reducandu-se numarul artefactelor de imagine care erau prezente pe iPhone 6. De asemenea, un senzor mai mare, va permite efectuarea unor fotografii mult mai bune, in modul “panorama”.

Capabilitatile de recording 4k ale camerei foto/video.

Incepand cu handseturile 6S si 6S Plus, o noua facilitate a fost introdusa de catre Apple in optiunile standard ale camerei foto si anume : capacitatea de a filma in rezolutie 4k sau Ultra-HD (ultra high definition). Aceasta rezolutie este de 4 ori mai mare decat rezolutia full HD normala sau 1080p.

Asta inseamna ca in fiecare frame, vom beneficia de un nivel al detaliilor mult mai mare, fiecare video inregistrat va avea 8 milioane de pixeli. Asta este un aspect foarte promitator, deoarece la momentul de fata nu exista prea mult content 4k ce poate fi utilizat pe tv-urile care suporta aceste rezolutii, iar smartphone-urile au devenit pionieri in acest sens.

Pentru dezvoltarea de continut 4k, in acest moment cel mai mult material video 4k este filmat pe smartphone-uri de catre utilizatorii care le detin.

FaceTime Camera.

Camera frontala de pe iPhone 6S si 6S Plus are acum o dimensiune de 5 megapixeli, de la doar 1.2 megapixeli cat avea pe modelele anterioare, asa ca selfie-urile acum, vor fi de o calitate exceptionala. In caz ca vei dori sa faci selfie-uri in conditii de luminozitate scazuta, Apple a prevazut aceste noi iPhone-uri cu un “true-tone flash” existand si posibilitatea utilizarii luminii directe a display-ului in sine, pentru a ajuta camera sa expuna corect, reducandu-se astfel si “noise-ul” de imagine prezent in conditii de luminozitate scazuta, la toate tipurile de camere foto.

Toate aceste imbunatatiri aduse camerei principale si secundare de pe iPhone 6S si 6S Plus, au dat un boost semnificativ vanzarilor, imediat dupa lansare. Daca aveti nevoie de piese iPhone noi, pentru upgrade sau inlocuirea unor parti componente deteriorate, intrati cu incredere pe AccesoriiGsm.ro.

Leave a reply:

Site Footer