Cadourile de casa noua intre superstitii si contemporaneitate

Cadourile de casa noua intre superstitii si contemporaneitate

Potrivit traditiei cand tinerii casatoriti se vor muta in noua lor casa primele vizite ale parintilor si prietenilor sunt legate indeosebi de darurile de casa noua.

Pe langa faptul ca familia si apropiatii daruiesc mirilor obisnuitul dar de nunta care consta in bani, acestia obisnuiesc sa daruiasca si lucruri utile pentru casa, de care sa se poata folosii cei doi.

Tot potrivit traditiei nasii trebuie sa cumpere drept cadou de nunta un set de farfurii si cesti din portelan. Probabil aceasta traditie nu se mai practica, iar cadoul de casa noua si – a iesit putin din traditie, mirii primind in zilele noastre diverse obicete utile pentru casa in locul cosului cu alimente cum cerea traditia.

Nu este foarte greu sa alegi un cadou utile si dragut pentru miri, avand in vedere ca exista acum un numar mare de obiecte si souvenir – uri.

Daca esti in impas de idei probabil iti va fi de mare ajutor magazinul de cadouri online Incredible.ro . Aici cu siguranta vei gasi ceva potrivit pentru noua casa a tinerilor proaspat casatoriti.

De ce trebuie sa ai grija atunci cand alegi un cadou de casa noua?

Exista cateva reguli in ceea ce priveste acest lucru, pe care daca le respecti, cadoul tau va fi un moment de deplina bucurie.

In niciun caz nu trebuie sa cumperi doua obiecte, adica cate unul pentru fiecare, decat eventual daca doresti sa achizitionezi un set de doua cesti, eventual personalizate.

Cadoul nu trebuie sa fie dedicat in special unuia dintre cei doi, pentru ca celalat s – ar simti destul de inexistent si pana la urma, este cadou de casa noua nu aniversarea prietenei cele mai bune sau prietenului cel mai bun.

Un lucru util, ales pentru cei doi, pe care sa il utilizeze impreuna pentru ei sau pentru casa este alegerea cea mai buna.

In functie de relatia ta cu cei doi proaspat casatoriti poti sa stabilesti bugetul de care dispui pentru achizitionarea unui obiect, fie simbolic fie mai costisitor.

In general lucrurile simple si dragute ne imbucura sufletul si raman o amintire frumoasa.

Un tablou pe care il vor atarna pe perete le va aminti mereu de tine si va fi o prezenta placuta, in functie de stilul si alegerea pe care o vei face.

Un ceas de perete, cu siguranta si cu atat mai mult le va aminti, pentru ca este obiectul pe care il privim de cele mai multe ori pe zi, cu exceptia telefonului!

Cu toate ca in ultimii ani s – a renuntat la imprimarea fotografiei pe coala de hartie, si deci s – a renuntat la clasicele albume de fotografii, alegerea unui asemenea cadou ar putea sa surpinda placut. Desi suntem obisnuiti cu fotografiile digitale, pe care le gasim in orice moment in telefonul nostru, pe tableta sau laptop, totusi, o poza ramane in album o amintire emotionanta.

De obicei parintii daruiesc lucruri utile in bucatarie, utiland noua bucatarie a familiei cu cele necesare.

Probabil inca in unele parti ale tarii se mai pastreaza traditia cu zestrea, insa oricum lenjeriile de pat sau fetele de masa pentru servirea mesei inca fac parte din cadourile primite din partea parintilor.

Seturile de oale si tacamuri probabil sunt tot responsabilitatea acestora.

Prietenii mirilor obisnuiesc sa aduca in dar de casa noua diverse decoratiuni pentru casa, unele personalizate, lucru care face cadoul destul de interesant.

Potrivit unor traditii mai vechi, cei care se mutau in casa noua, daca inainte nu a fost locuita pentru o perioada lunga de timp, recurgeau la diverse ritualuri de alungare a spiritelor malefice care se presupunea ca salasluiesc acolo prin aprinderea focului. Focul trebuia facut cu lemne primite in dar de la cei care vizitau tinerii proaspat mutati pentru prima data.

In partea de sud a Statelor Unite ale Americii traditia cereau ca cei care vin in vizita la petrecerea organizata cu ocazia mutarii in casa noua, sa aduca cate o jumatate de kilogram de mancare.

Unele traditii s – au pierdut in timp si era moderna aduce pentru fiecare idei noi si forme noi de manifestare.

Atunci cand alegi un cadou de casa noua, incearca sa te apropii cat mai mult de stilul casei si de stilul preferat de cei doi, pentru ca acest sa cadou sa ramana o amintire frumoasa, nu un obiect de care nu vor sti cum sa se descotoroseasca.

Leave a reply:

Site Footer