Beneficiile pe care muzica le are pentru sanatatea noastra

Beneficiile pe care muzica le are pentru sanatatea noastra

Muzica poate reduce nivelul de stres, imbunatateste circulatia sangelui si este chiar un tratament cu rezultate bune la pacientii cu Alzheimer.

Ascultarea muzicii in zilele noastre produce mult mai multe beneficii decat probabil ti-ai imaginat vreodata, atat fizic, cat si emotional. Si, exista multe si variate efecte pozitive pe care muzica le poate provoca in sanatatea noastra.

Ceva care nu se intampla numai la varsta adulta, deoarece, muzica este un aliat excelent pentru dezvoltarea intelectuala si emotionala a copiilor, precum si efectele incredibile asupra copiilor. Ca sa nu mai vorbim de beneficiile pe care muzica le aduce in timpul sarcinii.

 Iata cateva beneficii pe care muzica le aduce corpului si mintii noastre

Asculta muzica la tine acasa cu Soundbar TV BOSE. Pe langa faptul ca ne face sa ne bucuram si sa ne insoteasca in cele mai bune momente ale vietii noastre, este dovedit stiintific ca muzica este, de asemenea, buna pentru sanatate.

  1. Muzica reduce anxietatea si stresul

Ascultarea muzicii care ne place ajuta la scaderea semnificativa a nivelului de cortizol, un hormon care este direct legat de stres. Avand in vedere ca atat acest lucru, cat si anxietatea sunt doua dintre cele mai frecvente rele din jurul nostru, este ceva de retinut.

  1. Muzica contribuie la mai putina durere fizica

Incredibil, muzica poate fi un tratament destul de eficient pentru durere. Nu din cauza melodiei pe care o auzim, ci din cauza endorfinelor pe care corpul nostru le elibereaza atunci cand se bucura de muzica. Acest lucru face ca muzica sa fie partenerul perfect pentru persoanele care sufera de afectiuni precum migrena sau artrita.

  1. Muzica imbunatateste memoria

Acesta este unul dintre cele mai populare beneficii ale muzicii si unul dintre cele mai proeminente, de asemenea, pentru copii. Este dovedit faptul ca studierea sau lucrul la ascultarea muzicii ne face sa ne concentram mai bine asupra sarcinilor noastre, ceva care functioneaza mai bine cu anumite stiluri. Stiati ca muzica lui Mozart este capabila sa activeze aproape complet creierul?

  1. Te face mai optimist

Muzica ajuta la eliberarea dopaminei, cunoscuta sub numele de hormonii fericirii. Prin urmare, ascultarea muzicii ca parte a vietii tale de zi cu zi te va face, de regula, o persoana cu un caracter mai vesel. Exista, de asemenea, multi medici care folosesc muzica in tratamentele impotriva depresiei. In plus, muzica este, de asemenea, un excelent canalizator de emotii, insotindu-ne atat in vremuri bune, cat si in momente triste.

  1. Muzica te ajuta sa dormi mai bine

Desi nu toate melodiile ne vor ajuta sa adormim, exista anumite melodii perfecte pentru dormit. Muzica ne relaxeaza, ne ajuta sa scapam si chiar sa meditam. Credeati ca a fost o coincidenta faptul ca bebelusilor li se canta cantece de leagan?

  1. Imbunatateste circulatia sangelui

Intr-unul dintre cele mai uimitoare efecte pozitive ale muzicii asupra sanatatii noastre. Muzica este capabila sa imbunatateasca circulatia sangelui corpului nostru, deoarece activeaza segregarea oxidului nitric in sangele nostru, dilatand venele si imbunatatind circulatia.

Leave a reply:

Site Footer