Beneficii ale conductelor din PVC

Beneficii ale conductelor din PVC

De cele mai multe ori, instalatorii recomanda tevi si fitinguri pvc , datorita faptului ca materialul din care acestea sunt fabricate ofera o serie importanta de beneficii si avantaje. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta cele mai importante dintre avantajele conductelor din PVC.

Greutate redusa comparativ cu alte tevi

Tevile din PVC ofera un avantaj extraordinar de greutate fata de materialele de conducte alternative. Greutatea relativ scazuta a conductelor din PVC inseamna ca instalatorii sunt mai putin susceptibili de a se rani si in timp ce poate necesita o echipa de muncitori pentru a transporta o portiune mare de tevi metalice.

Tevile confectionate din PVC sunt atat de usoare incat o singura persoana se poata misca usor cu o bucata lunga de teava. Aceasta inseamna ca sunt necesari mai putini instalatori, iar cei angajati pot instala tubulatura comparativ mai repede decat fierul sau otelul.

Mai putina greutate inseamna, de asemenea, un transport mai ieftin, deoarece majoritatea companiilor de transport percep in greutate. Acest lucru permite incarcarea mai multor sarcini utile (mai multe tevi).

Flexibilitatea materialului

Rezistenta la rupere a PVC-ului este un avantaj extrem de important in ceea ce priveste performanta. In timp ce tevile din PVC sunt fabricate din materiale compozite din PVC rigid, tevile din PVC au capacitatea de a obtine sub sarcina fara fracturare. Tuburile din PVC pot fi utilizate cu succes atunci cand suprafata va fi supusa unei incarcari exterioare, cum ar fi traficul rutier.

Modulul de elasticitate a tevilor din PVC este un avantaj major pentru aplicatiile ingropate, in special in cazul in care se anticipeaza miscarea solului sau vibratiile. In aplicatiile de presiune, modulul de elasticitate al PVC-ului reduce si magnitudinea supratensiunilor, adica jetul cu apa. Tevile PVC-O au o rezistenta mai mare la jetul de apa decat toate celelalte tipuri de conducte de presiune.

Etansari etanse

O cerinta majora pentru toate aplicatiile de conducte este etanseitatea in comun. Tevile din PVC sunt disponibile cu insertii adanci, imbinari cu garnitura sau cu ciment cu solvent. Garniturile de tevi din PVC cu garnitura au depasit in mod constant cele ale produselor traditionale de tevi in serviciu efectiv.

Tuburile fabricate din PVC sunt de asemenea disponibile acum impreuna cu imbinarile Fusion pentru a asigura o conducta monolitara sigilata in intregime, potrivita pentru instalatiile fara tren si locurile contaminate.

Coeficient de frecare

Atunci cand sistemele de conducte sunt proiectate, una dintre preocuparile principale este debitul si presiunea. Tuburile din PVC asigura o suprafata de perete mai fina, care reduce frictiunea fluidului si rezistenta la curgere .

Aceasta netezire hidraulica inhiba acumularea de suvoi in canale si practic elimina tubercularea si incrustarea in reteaua de distributie a apei. Rezultatele finale sunt costurile de intretinere semnificativ mai mici, designul initial mai eficient al conductelor si performanta superioara pe durata de viata a tevii din PVC.

Material sigur

Tubul din PVC este un material non-toxic si sigur, care a fost folosit timp de peste o jumatate de secol. De asemenea, este cel mai cercetat si testat plastic din lume.

Dimensiuni mai mari

Tubul din PVC este de obicei furnizat in lungimi de 6 m, dar poate fi livrat si in alte lungimi, dupa cum este necesar. Aceasta reduce numarul de imbinari necesare in comparatie cu alte tevi fabricate din alte materiale. Putinele imbinari permit o instalare mai rapida si mai eficienta, mai putina frecare hidraulica si mai putine posibilitati de scurgere a apei.

Rezistenta la foc a tevilod din PVC

Teava din PVC este dificil de aprins si nu va continua arderea in absenta unei surse externe de aprindere. Temperatura de aprindere spontana este de 450 ° C.          

Design versatil

Proprietatile fizice ale tevilor din PVC permit proiectantilor un grad inalt de libertate atunci cand proiecteaza produse noi si dezvolta solutii in care PVC actioneaza ca material de inlocuire sau renovare.

Versatilitatea se reflecta in gama larga de aplicatii, cum ar fi tevile, cablurile, ramele de ferestre, acoperirea podelelor si acoperirea, precum si ambalarea, designul interior, imbracamintea, panourile, echipamentele maritime, echipamentele de siguranta si produsele medicale.

Asadar, tinand cont de numarul mare de avantaje pe care il are PVC-ul, este firesc ca tevile si fitingurile din acest material sa fie recomandate de catre instalatori in diferite aplicatii.

Leave a reply:

Site Footer