Avantajele jocurilor educationale

Avantajele jocurilor educationale

Parintii moderni din zilele noastre sunt constienti de faptul ca jocurile educationale pentru copii sunt mai mult decat necesare pentru cei mici, motiv pentru care isi indreapta atentia spre PitiClic – jocuri educationale pentru copii.

Un important beneficiu al jocurilor educationale online pentru copii mici este ca jocurile pot imbunatati concentrarea copilului.

Pentru a juca un joc, trebuie sa acorzi atentie regulilor si sarcinilor complete pentru a castiga. Jocurile, in general, va pot ajuta copilul sa-si extinda atentia si sa invete rabdarea, ceea ce reprezinta o aptitudine importanta de viata.

Cresc capacitatea de memorare a copilului

Jocuri de multe ori graviteaza in jurul utilizarii memoriei. Acest lucru se refera nu numai la jocuri prin care copiii trebuie sa -si aminteasca aspecte in scopul de a rezolva jocul, ci si la faptul ca trebuie sa memoreze secvente critice, sau sa urmareasca elemente narative.

Ajuta la gandirea strategica rapida si rezolvarea problemelor

Majoritatea jocurilor ajuta copiii sa gandeasca foarte rapid. In plus, trebuie sa-si  foloseasca logica pentru a gandi cu trei pasi inainte pentru a rezolva problemele si nivelurile complete. Acest lucru este minunat deoarece este ceva care ajuta copiii in viata ulterioara, deoarece isi dezvolta logica, precizia si capacitatea lor de a gandi pe picioarele lor si in afara casetei.

Abilitatea de a construi (de exemplu, citirea hartii)

Multe jocuri contin anumite aspecte care ajuta copiii cu abilitati specifice. De exemplu, multe jocuri de mister si aventura contin harti pe care copiii le vor citi. Acest lucru ii ajuta in mod evident pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile de citire a hartilor si  gandirea practica. In plus, exista jocuri, cum ar fi jocuri de management al fotbalului, care introduc copiii la gestionarea finantelor si gestionarea generala a proiectelor.

Imbunatatirea coordonarii ochilor cu mainile

Studiile au aratat ca copiii care joaca jocuri bazate pe video au o coordonare mai buna a ochilor cu mainile, coordonare pe care cei care nu joaca aceste jocuri nu o au. Avand o buna coordonare a ochilor cu mainile este important in multe moduri diferite. In sport, cum ar fi baseball, tenis, badminton si altele asemenea. In artesi meserii, precum si in scris este importanta aceasta coordonare deoarece acest lucru ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine.

Autoperfectionare

Copiii se vor bucura cu siguranta de sentimentul de a termina provocari la fiecare oferta de jocuri online. Fiecare castigator isi ridica increderea. De asemenea, aceste jocuri educationale online ii invata sa se angajeze in procesul de luare a deciziilor si sa constate ca pot indeplini sarcini chiar pe cont propriu. In acest fel, se pot confrunta cu provocari mai mari, atat in ​​jocuri, cat si in viata reala.

Control parental

Desigur, lasandu-i sa joace jocuri educationale online pentru copii, suna destul de avantajos. Dar totusi, preocuparea pentru siguranta micului dvs. este prioritara. Pentru aceasta, aveti posibilitatea sa instalati in PC un program de control parental. Astfel de programe va permit sa programati accesibilitatea internetului si site-urile sa fie accesibile. Acest lucru va fi util pentru a va invata copilul sa-si stabileasca prioritatile zilnice, cum ar fi sa-si faca lucrarile la domiciliu sau sa-si ajute treburile.

Stima de sine

Jocurile educationale, fie ca constau in rezolvarea unui puzzle sau in completarea unui nivel virtual, ofera recompense pentru sarcinile pe care copii le-au incheiat in mod independent si le pot oferi inspiratia sa-si asume riscuri productive si in alte domenii ale vietii lor.

Creativitate

Jocurile educationale care incurajeaza exprimarea creativa, iar explorarea si extinderea creativitatii prin astfel de jocuri pot contribui, de asemenea, la cultivarea stimei de sine si a acceptarii de sine si inspira o legatura mai stransa intre personalitate si activitate.

Relatii si prietenii

Unul dintre cele mai importante lucruri din viata este sa ai o baza solida de prietenie si sa inveti cum sa interactionezi si sa formezi relatii este o abilitate esentiala pentru dezvoltarea copiilor. Jocurile interactive ajuta copiii sa descopere cum sa accepte gratios atat pierderea, cat si castigarea, formand un sentiment de sportivitate si disciplina. Aceste jocuri ofera o platforma pentru a-i invata cum sa interactioneze atat cu adultii, cat si cu copiii – invatand cum sa formeze cu succes relatiile in timp ce merg.

Dezvoltarea fizica si abilitatile motorii

Unul dintre cele mai bune lucruri despre jocurile interactive este ca de multe ori copiii trebuie sa lucreze cu mainile sau corpurile lor intr-un fel. Acest lucru este deosebit de important pentru copiii mici sau pentru copiii care isi dezvolta abilitatile motorii. Jocurile fizice, cum ar fi Twister, ajuta la intarirea muschilor de baza, imbunatatesc echilibrul si forta, precum si imbunatatirea coordonarii ochilor maini. De asemenea, incurajeaza focalizarea cu creierul in timpul efortului fizic – consolidand in continuare legatura dintre corp si creier.

Leave a reply:

Site Footer