Avantajele desenului cu creta pentru copii

Avantajele desenului cu creta pentru copii

Comparativ cu jucariile si tehnologia disponibila copiilor de astazi, creta ar putea fi considerata o mica practica din scoala veche. Cu toate acestea, desenul cu creta ofera copiilor multe avantaje. Creta ofera o lume a optiunilor in ceea ce priveste arta si jocurile, atat in ​​interior cat si in aer liber. Si, pe masura ce proviziile de arta pot fi destul de scumpe, creta este foarte ieftina. In plus, creta este relativ impermanenta, facand curatarea ei usoara si eficienta.

Versatilitatea suprafetei

Ca material, creta arata grozav pe o varietate de suprafete. Copiii pot desena cu creta in aer liber pe trotuar, pe ziduri de caramida, pe veranda din beton, pietre si multe altele. In interior, copiii pot folosi desigur table de scris si desenat, dar pot si sa decoreze hartia.

Hartia de constructie neagra, in special, functioneaza bine pentru a scrie si pentru a desena cu creta alba si colorata. Desenele din creta pe hartie de constructie ofera avantajul suplimentar al amestecarii culorilor, in care copiii pot crea diferite culori si efecte prin amestecarea usoara a doua sau mai multe culori impreuna cu degetele.

Lavabilitate

Creta se dizolva usor in apa, facandu-o o sursa de arta ideala pentru copii. Pe suprafete exterioare, operele de arta special desenate cu creta sau jocurile pot fi spalate rapid cu un furtun de pulverizare sau in timpul ploii.

Un copil isi poate curata propria tabla cu un burete umezit de apa. In ceea ce priveste curatarea mainilor si a hainelor de creta, acest lucru se poate face simplu si rapid. Mainile se pot spala doar cu apa sau cu apa si sapun, in timp ce hainele se spala normal, fara a fi nevoie de sapunuri si detergenti speciali pentru a spala hainele de creta.

Forma creativitatii gratuite

Spre deosebire de un set preambalat in care copiii asambleaza piesele de artizanat in conformitate cu instructiunile specifice, creta este o sursa de arta deschisa. Copiii pot “gandi in afara casetei” cu creta, pot de-asemenea desena cu culori diferite de creta si pot chiar experimenta aceste trairi cu bucati mai groase sau mai subtiri de creta.

Cei mici pot explora textura pe masura ce vad efectul cretei pe suprafete exterioare cum ar fi pavajul sau pietrele. Pe o tabla, copiii au avantajul ca pot scrie si desena, si de-asemenea pot sterge cu usurinta o greseala sau sterg intreaga tabla pentru a crea o noua opera de arta.

Incurajeaza jocul in aer liber

Din pacate, din ce in ce mai multi copii se joaca pe calculator sau folosesc telefoanele mobile si tabletele in zilele noastre, in loc sa isi petreaca cea mai frumoasa parte a vietii si anume copilaria, jucandu-se afara.

Copiii pot fi indemnati insa de catre parinti sa se joace in aer liber. Jocurile clasice incurajeaza copiii sa se angajeze in joc activ in timp ce practica abilitati de prietenie competitiva. Copiii isi pot inventa propriile jocuri prin desenul cu creta, exercitand atat imaginatia, cat si trupurile lor. Deoarece creta se prezinta bine pe atat de multe suprafete in aer liber, copiii sunt incurajati sa exploreze mediul lor in timp ce folosesc creta.

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca este indicat ca parintii sa isi indemne copiii sa se joace si sa deseneze si sa scrie cu creta, asa ca pot alege pentru acestia table de scris si desenat de diferite dimensiuni. Acestea sunt ideale pentru ca micutii au suprafara lor pentru a scrie si pentru a desena, iar astfel nu mai sunt tentati sa realizeze opere de arta pe peretii casei.

Aceste table de scris si desenat, pot fi amplasate in camera copilului, in salile de clasa si chiar in birou. Parintii care aleg o asemenea tabla de scris pentru cei mici, pot opta pentru dimensiunile 93,5cm x 40,1cm Grosime 5cm. O asemenea tabla se integreaza perfect intr-un colt din camera copiilor.

In cazul in care camera copiilor este una spatioasa, atunci posibilitatile sunt mai multe, iar parintii pot alege pentru cei mici o tablita de lemn pentru scris si desenat cu suport 96,7 x 6 X 68cm. O asemenea tablita este special creata insa pentru a scrie cu markerul, si vine la pachet cu un marker pentru scris, dar si cu burete pentru sters tabla.

Leave a reply:

Site Footer