Atributele marilor lideri

Atributele marilor lideri

Unul dintre atributele marcante ale marilor lideri sunt pasiunea si viziunea lor.  De multe ori o sabie cu doua capete, care poate sa trezeasca perspectiva si sa conduca la miopie sau orbire. Aceasta este o problema obisnuita, care cred ca a cauzat multora dintre cei cu care lucram sa fie mai putin de succes decat ar fi putut.

In cele din urma, si acesta este probabil punctul cel mai demn de remarcat, sunt sigur ca toti vor fi de acord ca succesul afacerilor si antreprenorilor se bazeaza in primul rand pe dezvoltarea de produse si servicii care sunt mult mai bune pentru a satisface nevoile clientilor critici decat concurenta. Daca vrei sa intri in pantofii lor intr-o buna zi, acolo as incepe.

Daca vrei sa o faci firma pe cont propriu, cel mai rau lucru pe care il poti face este sa incerci sa te transformi in ceva ce nu esti sau sa construiesti o fatada disingenuoasa. Ori de cate ori incercati sa emulati comportamentul altcuiva sau sa manifestati o imagine a modului in care credeti ca ar trebui sa fiti, se va sfarsi rau si va voi spune de ce:

  1. Nu va functiona. Persoana ta adevarata – ceea ce te face sa fii persoana in care te afli – merge mult mai adanc decat crezi. Pe langa ADN-ul si educatia unica, emotiile, gandurile si comportamentul dvs. in orice moment sunt dictate de cunostintele si experienta pe care le-ati acumulat peste zeci de ani. Chiar nu poti schimba cine esti.
  2. Se va intampla rau. In cel mai bun caz, veti deveni o imitatie si, in cel mai rau caz, veti deveni un psihopat. Ceea ce inseamna cu adevarat este ca, in timp, personajul tau atent construit se va sparge sub presiunea realitatii. Cu cat lupti mai mult, cu atat mai mult vor aparea fisurile. In cele din urma se va rupe. Nu e niciodata un lucru bun. Cunoastem oameni care au facut un curs contabilitate si s-au simtit perfect in pielea lor, mult mai bine decat cei care au facut un curs de manageri doar ca sa fie ca ceilalti.
  3. Riscati sa pierdeti ceea ce va face sa va faceti deosebita. Ceea ce ne face unic este suma totala a tuturor calitatilor si experientelor noastre. Totul este mai mare decat suma partilor. De aceea puteti avea caracteristici ciudate si ciudate ciudatenii si inca aratati frumos sau aveti o prezenta puternica. Este tot ceea ce conteaza, asta conteaza. Nu te grabi cu asta.

Acestea fiind spuse, exista o cantitate uluitoare de continut scris in fiecare zi despre comportament, obiceiuri, caracteristici si cine stie ce altceva despre presupusi oameni de succes, bogati si fericiti. Presiunea de contortare a personalitatii dvs. si conformitatea cu normele culturale de facto este enorma, oricat de gresita si de proasta ar fi.

Pentru a va consolida si pentru a va oferi incredere pentru a rezista acelei presiuni si pentru a  fi reali, va voi arata ca cineva poate avea succes, multumit, sigur si fericit – nu doar prin a fi ei insisi, ci prin a fi mai mult sau mai putin opusul tuturor lucrurilor populare pe care le-ai citit in fiecare zi.

Leave a reply:

Site Footer