Omenirea folosește uleiuri esențiale de aproape 6.000 de ani. Scopul utilizării lor a fost întotdeauna îmbunătățirea și armonizarea sănătății emoționale, fizice și spirituale a omului. În aromaterapie dōTERRA, numai materiile prime vegetale pure și naturale sunt utilizate pentru a produce uleiuri esențiale, hidrosoli, uleiuri de bază sau extracte.
Aromaterapia este descrisă atât ca o artă, cât și ca o știință, deoarece aplică în mod egal cunoașterea aspectelor științifice ale plantelor și uleiurilor și le combină cu arta pentru a obține un amestec miraculos. Aplicarea topică se face prin masaj, unguente, produse cosmetice pentru față, corp și păr. Aplicarea prin inhalare se face cu difuzie a unui difuzor de aromă sau lampă de aromă, baie de aburi, diverse inhalări.
Ce ar trebui să știi?
Este important să reții că aportul intern de uleiuri esențiale, în esență este o ramură a medicamentelor aromatice și aplicarea lor în acest mod, este recomandată doar de un terapeut cu experiență și calificat și prin urmare, nu se recomandă aportul intern necontrolat de uleiuri esențiale.
Utilizarea produselor pentru uz intern ar trebui formulată profesional în acest scop – de exemplu, capsule sau amestecuri de tinctură care conțin uleiuri esențiale foarte diluate. Atunci când utilizezi uleiuri esențiale, este important să urmezi instrucțiunile și sfaturile profesioniștilor în domeniul aromaterapiei. Trebuie să știi că produsele „naturale” pot fi, de asemenea, periculoase dacă nu le aplici corect.
Atunci când sunt aplicate corect, uleiurile esențiale pot face minuni. Au fost folosite de vechii egipteni datorită proprietăților lor de vindecare, a efectelor antibacteriene și analgezice. Din punct de vedere științific, aceste uleiuri sunt foarte eficiente deoarece numeroșii receptori din cavitatea nazală se leagă de sistemul limbic al creierului – zona responsabilă de emoții, memorie, miros etc.
Din punct de vedere pur uman, uleiurile esențiale miros doar minunat și te fac să te simți relaxat. Fie că le folosești pentru a-ți îmbunătăți sănătatea sau starea de spirit, cel mai bine este să începi prin reducerea stresului mai întâi. Foarte des corpul fizic interpretează stresul ca fiind durere.
Ulei esenţial de Lavandă
Probabil cel mai popular ulei esențial, lavanda poate fi descrisă ca fiind universală. Cu mirosul său floral liniștitor, pământesc, ușor dulce, dar proaspăt, echilibrează atât mintea, cât și corpul. Poate fi folosit ca un calmant pentru durerile musculare și articulare, sau ca antiseptic pentru leziuni superficiale, arsuri, mușcături de insecte.
Ulei esenţial de Tămâie
Deși este în mare parte asociat cu practicile religioase, aroma de tămâie îl face, de asemenea, un ulei esențial foarte util. Uleiul de tămâie poate fi aplicat direct pe piele pentru întinerirea celulelor și întărirea țesuturilor. Este, de asemenea, util pentru anumite probleme respiratorii, cum ar fi astmul bronșic, tuse sau bronșită.
Ulei esenţial de Trandafir
Uleiul esențial de trandafir acționează ca un antidepresiv natural, poate fi utilizat pentru tratarea eczemelor, precum și pentru ameliorarea simptomelor menopauzei.
Ulei esenţial de Muşeţel
Există două tipuri – ulei de mușețel german și ulei de mușețel roman. Mușețelul german este ideal pentru iritații ale pielii, iar roman – pentru anxietate mentală, stări paranoide.
Ulei esenţial de Vanilie
Potrivit unor experți în aromoterapie, aroma de vanilie este cea mai apropiată de cea a laptelui matern. Probabil că această asemănare se datorează efectului puternic relaxant al vaniliei. În plus, funcționează excelent în caz de stomac deranjat.