Aplicatii pentru a gestiona criptomonedele

Aplicatii pentru a gestiona criptomonedele

Bitcoin, moneda virtuala, criptomonede, sunt termeni tot mai des folositi si pe care i-am auzit in ultima vreme, fiecare dintre noi. Dar ce sunt toate acestea si ce puteti face cu ele? Toti acesti termeni desemneaza acelasi obiect – bani virtuali sau vorbesc despre acelasi domeniu, FinTech.

itcoin-ul este, poate, primul instrument financiar aparut in online, o pseudo moneda, pe care o puteti folosi in primul rand, in mediul online. Dar pe care o puteti si transforma fizic in bani.

Procedeul nu este atat de facil, ci implica cateva actiuni si lamuriri, dar la nevoie, poate fi totusi schimbata in bani reali. Atunci cand lucrezi mult pe telefon, ecranul lui poate fi pus in pericol, motiv pentru care iti recomandam sa intrii pe inlocuire display Xiaomi daca ai nevoie de un display nou.

Cum puteti folosi si gestiona criptomonede?

Fiind un domeniu relativ recent descoperit si intr-o continua dezvoltare, zilnic apar noi criptomonede. Principala zona de desfacere e reprezentata de mediul online, unde totul se intampla in cateva minute.

O data aparute aceste criptomonede, dezvoltatorii in IT impreuna cu cei din domeniul financiar, au creat si aplicatii prin care sa poata fi verificate, tranzactionate, si stocate aceste monede. Pentru o intelegere dar si o utilizare mai usoara, aceste aplicatii sunt incadrate in 3 mari categorii: portofele electronice, schimburi sau tranzactionari si instrumente de urmarire sau verificare a portofoliului.

Portofelul electronic

Este metoda recomandata de catre experti, a fi folosi atunci cand nu doriti sa tranzactionati zilnic criptomonede. Acest sistem foloseste o cheie pentru a bloca fondurile la o adresa a portofelului dvs. Dintre aplicatile care va pot oferi acest serviciu, puteti apela la Trezor T sau Ledger Nano X.

Daca sunteti hotarat sa tranzactionati mai des criptomonedele din portofelul dvs, atunci aplicatiile precum Metamask sau Zengo sunt alegere potrivita. Totusi aceste aplicatii nu sunt ideale daca doriti sa va pastrati economiile pentru o perioada mai lunga de timp.

Exista si o varianta hibrid a acestor portofele, prin care puteti economisi pentru viitor. Asemenea aplicatii, va ofera posibilitatea sa castigati chiar si o dobanda pentru monedele stocate dar si sa optati pentru variant desktop sau mobile. Aplicatiile Crypto Wallet si Exodus Bitcoin sunt printre alegerile utilizatorilor la aceasta categorie.

Tranzactionarea criptomonedelor

Reprezinta aplicatia de criptomonede cea mai des folosita, oferind oprotunitatea de a vinde si de a cumpara monede virtuale. Achizitile se pot efectua folosind dolari (USD), bitcoin (BTC), etherum (ETH) sau orice alta valuta. In cadrul acestor aplicatii, va puteti conecta contul bancar sau sa va folositi cardul bancar pentru a cumpara monede. Tot prin intermediul acestor aplicatii de schimb, puteti sa castigati monede virtuale gratuite pentru a afla despre tehnologia blockchain. Un exemplu de aplicatie este Coinbase Learn.

Alte aplicatii va ofera posibilitatea de a castiga dobanda pe activele dvs. dar si pe monedele stabile. Acest aspect face din acesta aplicatie – Gemini, sa fie o alegere buna pentru acei utilizatori care doresc sa investeasca pe termen lung, in criptomonede.

Verificarea portofoliului

O privire de ansamblu asupra criptomonedelor este oferita de aplicatiile care va ofera informatii despre preturile si modificarile acestor, in timp real. O asemenea aplicatie este utila, in cazul, in care detineti un portofel electronic dar nu tranzactionati zilnic, insa doriti sa tineti pasul cu fluctuatiile de pret.

Alegerea unei astfel de aplicatii este mai usor de folosit si mai benefica decat inscrierea pentru o tranzactionare. Cele mai folosite aplicatii pentru verificare portofoliului sunt  Coin State si Altrady.

Leave a reply:

Site Footer