Ai un atelier auto? Iata cum poti evita sa poluezi mediul

Ai un atelier auto? Iata cum poti evita sa poluezi mediul

Atelierele auto au nevoie in mod sigur de cel putin un separator hidrocarburisau de mai multe, in functie de dimensiunea afacerii. Acesta nu are un pret foarte mare si cu siguranta se va dovedi util, nu doar pentru mediu ci si pentru a evita amenzile de la organele abilitate.

Conductele care elimina apa cu hidrocarburi nu trebuie sa se deverseze in apele de suprafata. Deversarea acestora autorizatii speciale si apele pot fi eliminate numai dupa ce au fost complet curatate cu ajutorul separatorului de hidrocarburi. Daca se recurge la eliminarea catre canalizare, trebuie solicitata o aprobare din partea institutiilor responsabile de mediu.

Partea pozitiva si care face ca lucrurile sa nu fie foarte complicate este aceea ca hidrocarburile pot fi eliminate cu separatoare pe care le poti cumpara online, din marketplace.

Trebuie elaborat un plan de reactie la incidente de poluare, iar personalul trebuie sa fie informat cu privire la riscurile de poluare si instruit in cum sa faca fata scurgerilor la fata locului. Materiale si echipamente adecvate trebuie sa fie utilizate pentru a face fata scurgerilor.

Daca atelierul sau groapa care permite mecanicului sa ajunga sub masini este supusa unor infiltratii ale apei este necesar sa se foloseasca o pompa ce trebuie sa fie directionata spre canalizare dupa ce a fost filtrata cu ajutorul separatorului de hidrocaburi.

 Zonele in care se desfasoara activitati de intretinere sau de demontare trebuie sa aiba o suprafata impermeabila si o margine ridicata, cu drenaj la o chiuveta sigilata sau printr-un separator de ulei astfel incat apa poluata sa nu ajunga in mediu.

Trebuie sa aveti grija la manipularea deseurilor, cum ar fi antigel, baterii si acidul bateriei, solventi si ulei pentru a evita contaminarea apelor de suprafata.

Manevrarea, depozitarea si eliminarea corecta a deseurilor si fluidelor este vitala pentru a se evita poluarea. Sunt incurajate schemele care vizeaza minimizarea deseurilor si cresterea reciclarii. Obligatia legala impune producatorilor si detinatorilor de deseuri sa se asigure ca deseurile nu scapa de sub controlul lor si sunt transmise numai unei persoane autorizate, insotite de o nota de transfer cu descrierea scrisa complet.

Solventii, bateriile, uleiul uzat, sabotii frana care contin azbest si, in unele cazuri, deseurile de separator de ulei sunt supuse Reglementarilor speciale privind deseurile si exista controale suplimentare privind depozitarea, miscarea si eliminarea acestora. Trebuie sa aveti grija sa identificati deseurile care sunt „speciale”, sa intelegeti cerintele si sa asigurati manipularea conform cu reglementarile legale.

Respectand toate normele existente utilizatorii nu doar ca ajuta la un mediu mai sanatos insa au tot potentialul de a evita amenzile foarte mari provenite de la institutiile statului. Este important ca fiecare persoana sa fie constienta ca un mediu mai sanatos aduce beneficii pentru toata lumea, iar legile impuse nu sunt exagerate ci doar facute in scopul de a conserva planeta.

Utilizarea unui separator de hidrocarburi nu este nici scumpa si nici complicata raportat la beneficiile aduse. Toate substantele toxice afecteaza ecosistemele si in momentul in care insectele spre exemplu mor, sau anumite plante si eventual animalele mici, recoltele sunt afectate si apar modificari fundamentale dramatice la nivel de ecosistem.

Leave a reply:

Site Footer