7 Idei creative pentru a scoate scarile din monotonie

Atunci cand suntem cu casa in constructie sau ne dorim sa redecoram si sa dam un aer nou si fresh incaperilor noastre, putem sa ne folosim cu usurinta de scari, astfel incat cu mici modificari aduse acestora totul sa capete un aspect nou si modern.

Iata 7 idei creative care va pot inspira si de la care puteti porni pentru a aduce viata scarilor din casa dumneavoastra.

  • Imbraca totul in culoare. Aceasta varianta, fiind cea mai simpla metoda de a oferi un aspect nou si deosebit scarilor dumneavoastra. Nuantele le puteti alege fie in functie de restul elementelor de décor din jur, fie puteti sa combinati mai multe culori complementare pentru a oferi un efect vizual deosebit. Aveti la dispozitie nenumarate idei si posibilitati de a aplica culoarea, pe fiecare treapta sau chiar pe spatiul dintre trepte.
  • Creeaza un joc de iluzii optice,  in functie de dexteritatea fiecaruia, puteti sa imbracati scarile in diverse combinatii de linii si puncte sau puteti sa optati pentru decorarea spatiului dintre scari cu desene tip forme geometrice, model ce va fi cu siguranta o varianta indrazneata si binevenita atunci cand va doriti sa faceti o schimbare in decorul casei.
  • Alege o tematica usor de schimbat ulterior. In cazul in care sunteti o persoana care se plistiseste repede, puteti sa alegeti o tematica pentru scari, pe care sa o puneti in aplicare prin imbracarea treptelor in tapet cu model reprezentativ ideii si, ulterior, daca va plictisiti de idee, inlocuiti tapetul cu unul nou cu alta tematica si gata, redati un alt suflu incaperii si scarilor dumneavoastra.
  • Foloseste lumina pentru a evidentia treptele. Cu siguranta ati vazut cu totii pozele artistice de pe site-uri in care colturile tavanului sau balustradele casei sunt decorate cu un furtun luminos si ati admirat efectul vizual deosebit pe care acesta il ofera. Iata ca aceasta idee poate fi folosita chiar acum de catre dumneavoastra, folosind acelasi tip de sistem de iluminat, pentru a contura treptele si a le evidentia atat ziua cat si seara, oferind pe langa siguranta si o imagine de ansamblu rupta ca din basm.
  • Foloseste citate si mesaje motivationale, pe care le poti adauga printre trepte fie sub forma de abtibilduri lipite, fie le poti picta de mana folosind o caligrafie speciala si deosebita. Aceasta idee pe langa menirea de a viata si personaliate spatiului, reprezinta si o metoda potrivita si inspirationala pentru a incepe bine si motivar, fiecare zi.
  • Lasa imaginatia copiilor sa zburde libera. Alege o vopsea speciala care sa transforme zona dintre trepte intr-o tabla de desen pentru cei mici, usor de curatat ulterior si lasa imaginatia copiilor sa imbrace si sa ofere viata scarilor tale. Aceasta metoda este una distractiva pentru cei mici, avand ocazia de a isi exprima creativitatea si de a personaliza si incarca cu emotie zona scarilor.
  • Foloseste-te de amintiri! Nimic nu poate fi mai frumos decat amintirile dragi petrecute cu familia. Alege cele mai frumoase poze si printeaza-le, apoi incepand de la treapta de jos si pana la ultima de sus, aseaza-le in oridine cronologica, astfel incat, sa nu uiti niciodata acele clipe minunate, transformandu-ti scarile intr-un mic jurnal al momentelor fericite din viata ta.

Indiferent de metoda pe care o alegi, tine cont intotdeauna de sentimente si lasa-te purtat si condus de imaginatie, astfel incat, la final cand vei admira rezultatul sa vezi in scarile tale pe langa un element de décor chic, o oglindire a personalitatii tale.

Leave a reply:

Site Footer