6 motive pentru care merita intr-adevar sa iti faci o asigurare de viata!

6 motive pentru care merita intr-adevar sa iti faci o asigurare de viata!

Asigurarea de viata este un produs caruia trebuie sa ii acorzi obligatoriu atentie. Cu toate acestea, merita sa te gandesti rational la viitor si la securitatea financiara a celor dragi.

Proverbul spune ca „accidentele merg pe oameni” si conform acestui fapt nu poti prevedea ce se va intampla in continuare. In continuare, vei gasi motive care iti vor arata ca merita sa alegi o firma broker de asigurari, pentru a incheia o asigurare de viata.

Aceasta polita permite mentinerea stabilitatii financiare a celor mai apropiati dupa moartea asiguratului. Beneficiul va oferi si copiilor sai un inceput bun. Ai o familie si ai decis recent sa faci un credit ipotecar sau in numerar?

Polita de viata este o forma de securitate financiara pentru rudele cele mai apropiate ale asiguratului in cazul decesului acestuia, familia acestuia primind o prestatie egala cu suma asigurata.

De ce este insa atat de importanta asigurarea de viata? Iata cateva motive care ar trebui sa te faca sa iei in considerare achizitionarea acestui tip de polita. Familiarizeaza-te cu ele!

Asigurarea de viata va asigura stabilitatea financiara a celor dragi

Rudele asiguratului, care a decedat, vor primi suma totala asigurata daca decesul intretinatorului principal de intretinere a fost legat de:

  • boala de lunga durata,
  • un accident nefericit,
  • cu infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Companiile de asigurari vor plati familia decedatului chiar daca acesta a murit pe masa de operatie sau din cauze naturale. Pentru a primi un avantaj in cadrul politei, familia decedatului ar trebui sa solicite asiguratorului plata sumei corespunzatoare. De obicei, in aproximativ 30 de zile, companiile de asigurari vor plati beneficiul familiei asiguratorului.

Politica de viata ca garantie pentru pasivele financiare

Politica de viata asigura, de asemenea, pasivele financiare pentru care a optat asiguratul. Acesta poate fi, de exemplu, un credit ipotecar sau in numerar. Sa presupunem ca salariul lunar pe care l-a primit inainte de moartea sa face parte din rata reglementata. Dupa moartea sa, intreaga transa lunara trebuie rambursata de sotie.

Fara o garantie sub forma unui beneficiu primit de la o companie de asigurari, plata ratelor si a altor cheltuieli lunare ar putea avea un impact negativ asupra lichiditatii financiare a familiei. Prin urmare, asigurarile de viata joaca un rol important in acest caz.

Banii asigurarii de viata vor ajuta la tratamentul sau reabilitarea familiei

Sa presupunem ca in timpul unui accident auto , unul dintre copiii asiguratului se afla in masina si a suferit rani relativ grave. Necesita spitalizare si reabilitare costisitoare. Fara beneficiul platit de compania de asigurari, sotia decedatului nu ar putea acoperi costul tratamentului.

In plus, se pare ca ranile au fost atat de grave incat copilul trebuie sa ia medicamente care nu sunt rambursate de Fondul National de Sanatate. Suma primita din polita de asigurare de viata va acoperi costurile pana cand sotia va gasi un loc de munca mai bine platit.

Fondurile din polita de viata vor acoperi tratamentul sau reabilitarea persoanei asigurate

Unele companii de asigurari extind politele de asigurare de viata cu posibilitatea de a retrage fonduri in cazul unor evenimente legate de sanatatea persoanei asigurate. In Termenii si conditiile generale de asigurare poti gasi informatii despre faptul ca asiguratii vor primi prestatia in caz de boli grave sau afectari de sanatate care nu sunt consecinta unui accident.

O asigurare de viata poate oferi copiilor un inceput bun in viitor

Asigurarea de viata este o securitate pentru copii in cazul mortii unuia sau a ambilor parinti. Daca sotia va dispune in mod rational de fondurile primite din beneficiu, o parte din aceasta suma ar putea oferi copiilor un inceput bun in viitor.

Ce inseamna? Banii primiti le vor permite sa-si continue educatia si sa-si acopere cheltuielile zilnice. De obicei, suma asigurata este atat de mare incat fondurile vor oferi copiilor conditii de viata adecvate pana la implinirea varstei majore.

Asigurarea de viata ofera un sentiment de securitate

Contractarea asigurarilor de viata ofera un sentiment de siguranta. De ce? Persoana asigurata nu mai trebuie sa se ingrijoreze atat de mult cu privire la viitorul celor dragi. Timp de cel putin cativa ani, situatia lor financiara va fi la acelasi nivel ca inainte de moartea persoanei asigurate.

Leave a reply:

Site Footer