4 motive pentru a consulta un psiholog online

4 motive pentru a consulta un psiholog online

In timp ce psihologia online devine din ce in ce mai democratizata, avantajele folosirii psihologilor online devin din ce in ce mai numeroase si chiar esentiale – aici putem aminti pandemia de Covid-19. Cu totii suntem deja obisnuiti cu utilizarea mai multor tehnologii digitale pentru a ne face obiceiurile si sarcinile zilnice mai practice, functionale si eficiente. De ce nu ar putea si psihologia sa beneficieze de aceste vremuri moderne si digitale? Citeste mai jos 4 motive pentru care a consulta un psiholog online este o idee buna.

Psihologul tau este accesibil oriunde te-ai afla

Primul mare avantaj al psihologiei online: nu mai este necesar sa mergi la cabinet pentru a-ti efectua consultatia. Chiar mai bine: nu mai este necesar nici macar sa te afli intr-un anumit loc. Atata timp cat alegi un loc linistit, discret si suficient de relaxant pentru tine, atunci sedinta poate incepe: sedinta este online, pe platforma de consultanta. Fie ca esti intr-o calatorie de afaceri, calatoresti, ai un program incarcat sau traiesti intr-un desert, in toate aceste cazuri consultarea unui psiholog devine posibila datorita online-ului.

Un alt punct important: multe persoane sunt stabilite dincolo de granita, in tari nevorbitoare de romana si, chiar daca vorbesc limba noii tari, vor putea beneficia de psihoterapie adulti Cluj, la care se foloseste limba materna, pentru a avea parte de un sentiment de familiaritate si “acasa”.

Un psiholog online va ofera flexibilitate

Cand nu mai este necesar sa calatoresti, iar intalnirile tale pot fi programate prin cateva click-uri si mesaje, atunci flexibilitatea isi face si ea aparitia. De exemplu, poti programa o consultatie seara dupa ce gati programul la job, sa muti unui interval orar in cazul in care intervine ceva, etc. De asemenea, devine mai usor pentru psiholog sa-ti elibereze un loc in cazul unei urgente: deoarece nu va trebui sa mearga la cabinetul sau pentru asta. Aceasta flexibilitate permite atat pacientilor cat si psihologilor sa interactioneze cu mai mai putine constrangeri si mai multa usurinta.

Consultatii prin diferite metode

In functie de calitatea platformei si de functionalitatile acesteia, este posibil sa consulti prin diferite medii de comunicare. Poti programa un apel video daca doresti sa te apropii mai mult de atmosfera de la cabinet, apel telefonic daca preferi sa incepi terapia fara contact vizual si chiar mesagerie instant pentru persoanele surde, cu alte probleme de auz sau care au dificultati de exprimare. Aceasta flexibilitate in metoda de comunicare permite tuturor sa consulte un psiholog care se potriveste cel mai bine preferintelor personale.

Psihoterapia poate fi continua

Te muti, calatoresti sau poate chiar psihologul tau este intr-o continua miscare? Psihoterapia nu va fi afectata datorita posibilitatii de a o programa online. Astfel, nu va fi necesara schimbarea psihologilor la fiecare miscare si, prin urmare, nu va fi necesara reinceperea unui proces terapeutic. Psihologia online face posibila, datorita avantajelor digitalului, apropierea dintre pacientul si psihologul acestuia.

Desi un singur avantaj ar putea fi suficient pentru a te impinge sa consulti un psiholog online, suma acestor avantaje descrise demonstreaza ca psihologia online este un atu major pentru democratizarea psihologiei – permitand atat pacientilor, cat si psihologilor, sa poata intercationa intr-un mod intuitiv si comod

Leave a reply:

Site Footer