4 lucruri de care ai nevoie pentru o afacere de succes in mediul online

Daca in urma cu cativa ani, o afacere dezvoltata in mediul online parea imposibila iar expertii de la vremea respectiva nu ii dadeau nicio sansa, astazi, afacerile online incep sa depaseasca afacerile offline. Practic, fiecare afacere, oricat de mica, are o prezenta online si isi atrage o buna parte din clienti din acest mediu prin diferite metode cum ar fi promovarea social media, promovare SEO, campanii Adwords sau prin platforme de afiliati.

Daca vrei sa incepi o noua afacere sau pur si simplu vrei sa o transferi pe cea veche din mediul offline in mediul online, iata 4 lucruri de care ai nevoie:

1. Un site web. Prezenta unui site este obligatorie. Daca esti din Romania, un site.ro poate sa fie solutia perfecta. Daca te adresezi unei piete din afara, .com este o varianta mult mai buna. Asigura-te ca apelezi la o firma de web design cu experienta, care sa iti poata face un site de buna calitate, bine optimizat si foarte usor de folosit de catre vizitatori.

2. Un continut cat mai bun. In mediul online totul se bazeaza pe continut. Texte, videoclipuri sau muzica, toate sunt facute sa atraga vizitatori. Asigura-te ca site-ul tau are un continut de cea mai buna calitate din domeniul in care activezi, in asa fel incat vizitatorii sa gaseasca ceea ce isi doresc.

Cei care se ocupa de promovare SEO considera ca textele, videoclipurile si pozele sunt cele mai importante elemente in promovarea unui site, iar acest lucru este cat se poate de adevarat;

3. Promovare SEO. Daca in urma cu 10-15 ani, simpla prezenta a unui site in mediul online era suficienta pentru ca acesta sa fie vizitat, astazi, pentru a putea atrage vizitatori ai nevoie de promovare SEO. Aceasta promovare reprezinta o multitudine de actiuni menite sa aduca trafic si sa creasca calitatea site-ului tau in ochii motoarelor de cautare.

Promovarea SEO se poate face in regim propriu sau se poate face cu ajutorul unei firme de SEO. Cea de-a doua varianta este cea mai indicata, in conditiile in care este facuta de experti care iti pot garanta rezultate serioase.

4. O gazduire cat mai buna pentru site. Site-ul trebuie sa fie prezent undeva, iar acel loc este un server inchiriat de la o firma de gazduire. Daca vrei ca utilizatorul sa aiba o experienta de buna calitate, este important sa te asiguri ca ai o gazduire cat se poate de performanta pentru site-ul web.

Leave a reply:

Site Footer